Hele Oslo sentrum uten fjernvarme

Foto: Bjørn Skomakerstuen (Mediehuset Nettavisen)

Bruddet på Hafslunds fjernvarmekabel berører hele Oslo sentrum - titusenvis av boliger og næringsbygg uten varme og varmtvann.

13.02.14 08:09

Fjernvarmeleveransen i Oslo er ikke tilbake som normalt etter trykkproblemer som oppsto etter anleggsarbeid som skadet et fjernvarmerør i Akersgata. Torsdag morgen er det fortsatt problemer med fjernvarmeleveransen til store deler av byen.

- Vi jobber nå på spreng med alt disponibelt mannskap for å få systemet opp å gå igjen, sier konserndirektør kommunikasjon og samfunnskontakt Johan Chr. Hovland til Nettavisen.

Det har vært en graveskade påført av en tredjepart som førte til problemene.

- Hvor stort område er berørt?

- Hele Oslo sentrum er berørt.

- Hvor mange mennesker opplever å våkne til en bolig uten varme og varmtvann?

- Det er vanskelig å anslå, men vi vet at flere titusenvis av boliger er berørt, sier Hovland.

Hafslund Varme oppfordrer alle til å sette på det de har av panelovner og alternative oppvarmingskilder for å bidra til å holde varmen oppe i de byggene som er berørt.

- Årsaken til at det ikke er varme i fjernvarmenettet, er at det har rent ut mye vann fra nettet, og at det tar tid å fylle dette opp igjen. Vi jobber på spreng for å fylle systemet med vann, men vi er dessverre nødt til be folk belage seg på det vil kunne ta tid, sier informasjonssjef i Hafslund Varme, Truls Jemtland i en pressemelding.

- De som ikke har andre varmekilder, kan kjøpe panelovner på inntil 2000 watt, og få refundert inntil 1000 kroner av Hafslund, sier Jemtland.

Det var klokken 14.15 i går 12. februar at Hafslund oppdaget trykkfall i fjernvarmenettet i Oslo. Kort tid etterpå ble Hafslund varslet av en entreprenør som hadde forårsaket en skade på fjernvarmerøret i Akersgaten i forbindelse med forberedelser til rivning av et bygg. Skadestedet ble innen en time isolert fra resten av fjernvarmenettet, og reparasjon startet. Samtidig startet arbeidet med å fylle opp med vann for å få opp trykket i fjernvarmenettet.

- Først og fremst ønsker vi å beklage at folk våkner til kalde leiligheter og arbeidsplasser, sier Jemtland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag