*Nettavisen* Økonomi.

Helelendig fra Dagens Næringsliv

Foto: Andrè Clark Utvik

Leverer historisk dårlige tall.

27.10.09 14:23

Det som tidligere var en av seddelpressene i norsk mediabransje har blitt et stort tapssluk.

Morselskapet bak næringslivsavisen Dagens Næringsliv og nettavisen dn.no, NHST, leverer meget svake tall i tredje kvartal.

I tredje kvartal alene var resultatet før skatt på minus 27,4 millioner kroner av en omsetning på 228,84 millioner kroner. Dermed sank omsetningen med åtte prosent fra i fjor og tapet steg med nesten 50 prosent fra i fjor.

Så langt i år er tapet til NHST på hele 45,54 millioner kroner, etter at selskapet tatt store restruktureringskostnader og flyttet til nye lokaler. I tillegg til dette har ledelsen i selskapet benyttet starten av det store mediekriseåret til å starte den nye fornybarenergiavisen Recharge. Tapet her er på 17,4 millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Martin Huseby Jensen

Tap i papiravisen
I papiravisen Dagens Næringsliv var det også svakt i tredje kvartal, med et tap på 3,2 millioner kroner. Dermed har ikke avisen klart å snu trenden, etter at tapene var på 1,3 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

Omsetningen i papiravisen falt med syv prosent til 125,6 millioner kroner i perioden.

Innenfor de andre områdene var det svake tall fra internettavisen dn.no. Her varsles det nye kostnadsbesparende tiltak, etter at selskapet allerede har kuttet fire stillinger. Ser man på kvartalstallene er det klart at det må kuttes mer. Driftsresultatet til DN Nye Medier var på minus 5,5 millioner kroner i tredje kvartal og fallet i omsetningen var på 25 prosent til 7,9 millioner kroner.

Har nok penger
NHST har tidligere gjennomført en emisjon på 50 millioner kroner i år. Da den ble foreslått, ønsket storaksjonæren Berner Gruppen (Dagbladet) at emisjonen skulle være større. En kikk på balansen til NHST gir imidlertid ingen grunn til bekymring for eierne, tross svake resultater i år.

Driftsresultatet før avskrivninger i tredje kvartal, som kan være et uttrykk for kontantstrømmen, var på 16,8 millioner kroner. Selskapet hadde ved utgangen av kvartalet 99 millioner kroner på bankbok, og dermed tåler NHST å gå med like svake resultater i flere år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag