Den tidligere toppsjefen i Aker Kværner og statoljeselskapet fikk en kort karriere i styret til verdens største oljeserviceselskap, Schlumberger.

I en kortfattet melding til det amerikanske kredittilsynet opplyser selskapet at Lund trekker seg for å «konsentrere seg om andre interesser».

Bare kort tid etter at det ble kjent at Helge Lund trekker seg fra Schlumberger-styret, ble det offentliggjort at Lund blir styreleder i BP - en av Schlumbergers potensielt største kunder.

BP er Europas nest største oljeselskap, etter Shell, og en av oljebransjens såkalte «supermajors».

Lund etterfølger svenske Carl-Henric Svanberg som styreleder, og vil få plass i styret 1. september 2018. Han blir formelt utnevnt som styreleder 1. januar 2019, opplyser selskapet i en pressemelding.

Luksusliv

Helge Lund kan se frem til et luksusliv når han begynner i sin nye jobb.

Ifølge DN vil han som BP-styreleder få en fulltidssekretær og administrativ støtte i London. Han får også sekretærtjenester i Norge hvis han ønsker det.

På toppen av det stilles bil og privatsjåfør til rådighet i London.

Lønnen er helles ikke til å kimse av. Forgjengeren Svanberg fikk i fjor et styrehonorar på 785.000 pund, tilsvarende 8,7 millioner kroner, samt tilleggsytelser. Det må sies å være svært bra betalt for det som i praksis er en deltidsjobb.

Lynraske karriereskift


Lund kom inn i Schlumberger-styret i 2016 etter en kort karriere som konsernsjef i British Gas (BG). Før det var han toppsjef i Statoil fra 2004 til 2014.

Lund kom inn i styret for Schlumberger i 2016, etter en lynrask karriere som toppsjef i British Gas (BG). Før det var han toppsjef i Statoil, etter at det nære samarbeidet med Kjell Inge Røkke endte i en mangeårig feide.

Bakgrunnen for at han nå trekker seg fra Sclumberger er ikke kjent, utover at selskapet skriver i meldingen at årsaken «ikke er et resultat av noen uenighet med Schlumberger».

Oljegigant

Schlumberger er et av verdens største selskaper innenfor oljeservice, med rundt 100.000 ansatte i 85 land. Selskapet leverer teknologi og eksertise i oljeutvinning, og har eksistert i over 80 år.

Schlumberger omsetter for rundt 250 milliarder kroner i året, og har eksistert i over 80 år.

Selskapets toppleder er nordmannen Paal Kibsgaard.