Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Hellas' statsminister tror resesjonen er over

DEMONSTRASJON: Over 20.000 personer deltok i en demonstrasjon i Hellas' nest største by Tessaloniki lørdag. De krevde at de harde reformene som er en del av krisepakken for å få Hellas' økonomi på fote igjen, må opphøre. Foto: Alkis Konstantinidis/Reuters/NTB scanpix
DEMONSTRASJON: Over 20.000 personer deltok i en demonstrasjon i Hellas' nest største by Tessaloniki lørdag. De krevde at de harde reformene som er en del av krisepakken for å få Hellas' økonomi på fote igjen, må opphøre. Foto: Alkis Konstantinidis/Reuters/NTB scanpix Foto: Alkis Konstantinidis
For første gang på seks år kan gresk økonomi være på vei oppover. Det tror statsminister Antonis Samaras.

På en internasjonal handelsmesse som åpnet i Hellas lørdag, sa Samaras at gresk økonomi vil gå i pluss igjen i tredje kvartal i år.

I andre kvartal i år var nedgangen på bare 0,3 prosent mot 1,1 prosent i første kvartal. Den greske regjeringen regner med en samlet økonomisk vekst for 2014 på 0,6 prosent.

En viktig årsak til at nedgangen bremset opp i forrige kvartal, er at turistene begynner å komme tilbake til landet igjen. Turistrafikken i år er anslått å ligge 10 prosent over nivået i fjor.

Statsminister Samaras sier Hellas vil legge fram nye tiltak og planer for hvordan den store statsgjelden skal kunne betjenes. Gjelden tilsvarer 318 milliarder kroner og er nå oppe i 175 prosent av bruttonasjonalproduktet.

Befolkningen er ikke like fornøyd med reformene. Lørdag gikk over 20.000 personer i demonstrasjonstog i Hellas' nest største by Tessaloniki, der handelsmessen finner sted. De krevde at de strenge tiltakene som er innført etter krav fra EU, Det internasjonale pengefondet og Den europeiske sentralbanken, må opphøre.

I PLUSS: Den greske statsministeren Antonis Samaras sa i Tessaloniki lørdag at Hellas nå er i ferd med å komme ut av resesjonen som har ridd landet som en mare siden 2008. Han varslet at gresk økonomi vil gå i pluss igjen i tredje kvartal. Foto: Alkis Konstantinidis/Reuters/NTB scanpix


Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!