NA24.no

Hellas dropper folkeavstemning

(Reuters)
Sist oppdatert:
Nå jobbes det med å lage en samlingsregjering.

Fredag ettermiddag er det klart at Hellas dropper folkeavstemningen om redningspakken. Det opplyser den greske finansministeren Evangelos Venizelos. Han sier videre at det nå jobbes med å danne en samlingsregjering i landet, som vil bestå av de to sterke blokkene i landet, sosialistene og de konservativ.

Venizelos, som har uttalt seg svært kritisk til Georgios Papandreous sjokkmelding om en folkeavstemning, sier videre at samlingsregjeringen vil jobbe med å implementere forslagene som ble avtalt i redningspakken, som ble inngått 26. oktober.

Han sier videre at planen er å presentere planene på euro-gruppens møte mandag i neste uke.

Tilbake på sporet
Det siste døgnets helomvending fra Papandreou, har fått den greske og europeiske redningsplanen tilbake på sporet.

Prosessen holdt på å ramle sammen da den greske statsministeren overrasket alle, inkludert medlemmene i egen regjering. Statsminister Georgios Papandreous sjokkbeskjed om å skrive ut folkeavstemning om den nye redningspakken fra EU, sendte landet inn i en politisk og økonomisk krise.

De fleste tolket en folkeavstemning som at Hellas ville si nei til redningspakken. Dermed ville EU holde tilbake pengene i redningspakken fra 26. oktober, noe som ville ført til at Hellas ville vært tom for penger i midten av desember.

Fokus over på Italia
Med at Hellas-problemene foreløpig går i mot en løsning, kan EUs problemløsere skifte fokus over på et enda større problemområde. Også Berlusconis Italia trenger hjelp, og hvis dette landet møter veggen er det langt alvorligere problem enn Hellas.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Italia endelig godtatt at Det internasjonale pengefondet IMF skal overvåke reformene av pensjons- og arbeidsmarkedet, i tillegg til privatiseringen av landet offentlige og private økonomi. Det betyr at Italia får en skikkelig pådriver for å gjennomføre reformer som er langt på overtid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere