NA24.no

Hellas sa de ikke kunne betale IMF-regning

Hellas' statsminister Alexis Tsipras og hans regjering sliter med å betale pengene de skylder IMF og andre kreditorer. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix
Hellas' statsminister Alexis Tsipras og hans regjering sliter med å betale pengene de skylder IMF og andre kreditorer. Foto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Kun dager før Hellas betalte 750 millioner euro til IMF ved å tømme en krisekonto, fortalte statsminister Alexis Tsipras kreditorene at landet ikke var i stand til å betale regningen.

Tre dager før betalingsfristen skrev Tsipras til EU-kommisjonen, IMF og Den europeiske sentralbanken (ESB) at Hellas ikke kom til å klare å betale regningen uten nye utbetalinger fra den såkalte troikaen, ifølge greske medier.

Hellas klarte til slutt å betale regningen ved å tømme sin krisekonto hos IMF. Ifølge kilder i Hellas' regjering var det sentralbanksjefen som kom på ideen og fikk klarsignal fra pengefondet like før fristen.

Flere i troikaen så på uttalelsen som en bløff fra Tsipras' side, ifølge den greske avisen Kathimerini. Det er ikke kjent om Hellas faktisk hadde nok penger i statskassa til å betale regningen.

Alle IMF-land må ha en krisekonto hos pengefondet, og IMF må godkjenne bruk av pengene. Ifølge greske regjeringskilder må Hellas fylle kontoen opp igjen innen noen uker. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere