*Nettavisen* Økonomi.

Hellas vedtok pensjonsreform

Foto: (Epa)

Den greske nasjonalforsamlingen godkjente torsdag den omstridte pensjonsreformen som skal bidra til å redde landet ut av gjeldskrisen.

09.07.10 08:14

Til lyden av trommer og rop fra omkring 12.000 demonstranter foran parlamentsbygningen, ble reformen fra president Giorgos Papandreou godkjent uten større motstand torsdag.

Store deler av Hellas ble igjen lammet av generalstreiken som ble holdt i 24 timer før avstemning over pensjonsreformen.

Streiken er den sjette store demonstrasjonen siden den greske regjeringen la fram svært strenge innsparingstiltak for å redusere det gigantiske budsjettunderskuddet.

Pensjonsreformen innebærer at regjeringen kutter i sosiale overføringer, øker antallet år som gir uttelling i pensjonen, øker pensjonsalderen for kvinner til 65 år og tiltak som skal motvirke førtidspensjon.

Reformen blir en test på om den sosialistiske regjeringen til statsminister Giorgos Papandreou klarer å gjennomføre innsparingstiltakene EU og Det internasjonale pengefondet har satt som betingelse for den økonomiske krisepakken på 110 milliarder euro landet har fått. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.