NA24.no

Hellstrøm tjente fire mill - nå er lønnen halvert


TJENER IKKE LIKE FETT: Kjendiskokk Eyvind Hellstrøm har fått redusert inntektene fra sitt eget holdingselskap dramatisk på to år.
TJENER IKKE LIKE FETT: Kjendiskokk Eyvind Hellstrøm har fått redusert inntektene fra sitt eget holdingselskap dramatisk på to år. (TV3)
Sist oppdatert:
Regnskapstallene smaker ikke gourmet for kjendiskokken.

I dag ble regnskapstallene til Eyvind Hellstrøms selskap Hellstrøm Holding AS offentliggjort. Kjendiskokken har en eierandel på 80 prosent, og styreleder Atle Skageng eier de resterende 20 prosentene.

Tallene for 2014 viser et årsresultat med overskudd på 2.777.463 kroner.

Her kan du tipse Nettavisens journalist.

Hellstrøm ble kåret til beste mannlige programleder for programmet «Hellstrøm rydder opp» i 2009 og ble belønnet med Gullruten.

Hellstrøm halverte millionfortjenesten

Dette er en nedgang på 24,32 prosent sammenlignet med overskuddet for 2013 som var på 3.670.215. I 2012, som var selskapets første reelle driftsår, var årsresultatet på 4.836.537 kroner. Sammenlignet med dette har selskapet i 2014 et resultat som er 42,6 prosent dårligere.

Nedgangen merkes også kjendiskokkens inntekter.

I 2012 tjente Hellstrøm 4.041.728 kroner, inkludert utbytte, lønn og andre godtgjørelser. I 2013 gikk inntekten ned til 3.801.506 kroner, som tilsvarer en nedgang på like under seks prosent.

I 2014 var de totale inntektene fra holdingselskapet ytterligere redusert til 2.003.762 kroner. På to år, fra 2012 til 2014, er dermed fortjenesten til Hellstrøm redusert med over to millioner kroner, eller 50,4 prosent.

Hellstrøm: – Ingen kommentar

Da Nettavisen kontaktet Hellstrøm ønsket han ikke å kommentere saken og forklarte at han var i møter og skulle på reise hele dag. Han viste til styreleder og medeier Atle Skageng for kommentar, men han har ikke svart på noen av våre henvendelser.

I følge informasjon om selskapet i Brønnøysundregistrene driver holdingselskapet med «agent- og royalty virksomhet, herunder utvikling og drift av konsepter samt salg av tjenester og produkter basert på kvalitet og gode råvarer, deltagelse i andre selskap, foreta egne investeringer samt hva som måtte stå i forbindelse med dette.»

Hellstrøm avbrøt intervjuet med Solveig Barstad på forbrukerprogrammet Matkontrollen på TV 2.

I 2009 sa Hellstrøm opp jobben på gourmetrestauranten Bagatelle i Oslo og har har siden høstet suksess foran TV-skjermen.

I 2009 vant han også Gullruten for beste mannlige programleder i «Hellstrøm rydder opp» på TV 3.

Ferdigmat-kritikk

Hellstrøm er vant med å bli skjemmet bort. I 2007 ble han utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. I tillegg ble han ridder av den franske Æreslegionen for sitt arbeid for å fremme kokekunst nasjonalt og internasjonalt.

Men det har også blitt kokkerefs for TV-profilen. I det TV 2-sendte forbrukerprogrammet «Matkontrollen» fikk han pepper da det ble avdekket at hans egen ferdiglagde fiskegrateng inneholder minst fisk av dem som ble testet.

Da han ble konfrontert av programleder Solveig Barstad svarte han blant annet med å avbryte intervjuet.

Det vakte også oppsikt at han i det hele tatt skulle selge ferdigmat, et konsept han tidligere hadde kritisert.

Hellstrsøms ferdigretter fikk også smekk på fingrene av Nettavisens eksperter, som blant annet mente de inneholder for lite grønnsaker.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere