*Nettavisen* Økonomi.

Helomvending på børsen

Foto: Falch, Knut (Scanpix)

Oslo Børs vender snuten nedover

23.09.09 11:59

Tirsdag steg hovedindeksen på Oslo Børs til nok en toppnotering.

Onsdag morgen fortsatte retningen svakt opp. Imidlertid har hovedindeksen snudd ved lunsjtider. Hovedindeksen faller 0,55 prosent til 325,71 poeng.

Etter gårsdagens kraftige oppgang i råvaremarkedet faller oljeprisen noe tilbake i formiddag. Ved råvarebørsen i London omsettes kontraktene på nordsjøolje med levering i november for 70,10 dollar per fat. Det tilsvarer en oppgang på 0,71 prosent fra gårsdagens sluttnotering.

StatoilHydro er ned 0,81 prosent til 134,30 kroner.

Flere andre tungvekterne følger på. Aker Solutions meldte i formiddag at selskapet har inngått en ny subsea-kontrakt med BP America for arbeid i Mexicogolfen. Kontraktssum var ikke oppgitt, men aksjen stiger 4,21 prosent til 68,10 kroner.

Telenor-aksjen stiger 1,5 prosent til 66,26 kroner.

Noreco hentet 1,2 milliarder
Tirsdag ble det klart at oljeselskapet Noreco jakter på ny kapital, og onsdag morgen melder selskapet at bookbuilding-prosessen for emisjonen er avsluttet. Tegningsprisen i emisjonen er 15 kroner per aksje, og ble fastsatt av styret i Noreco på bakgrunn av bookbuilding-prosessen. Brutto emisjonsproveny er 1,2 milliarder kroner.

Selskapet skriver at den rettede emisjonen var komfortabelt overtegnet. Provenyet fra emisjonen skal benyttes til å styrke selskapets finansielle posisjon for å finansiere investeringer relatert til utbygging av olje- og gassfunn, samt til generelle forretningsmessige formål.

Aksjen faller 3,63 prosent til 15,90 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.