*Nettavisen* Økonomi.

Helsetopp i Møre og Romsdal går på dagen

Minister avviser beskyldninger om at han grep inn.

04.12.14 18:07

Administrerende direktør Astrid J. Eidsvik i Helse Møre og Romsdal har sagt opp sin stilling med umiddelbar virkning.

Bent Høie (H) nekter for å ha instruert Helse Midt-Norge i saken.

Eidsvik sier hun trekker seg, fordi hun ikke opplever at hun har tillit i spørsmålet om hvor det nye fellessykehuset for Nordmøre og Romsdal skal ligge.

- Grepet inn
– Jeg opplever nå i sluttfasen av arbeidet at Helse Midt-Norge har grepet inn i prosessen lokalt før min innstilling til styret er klar. Dette tolker jeg slik at Helse Midt-Norge ikke stoler på min dømmekraft i innspurten av dette krevende arbeidet, sier Eidsvik i en pressemelding.

Eidsviks innstilling til lokasjon skulle etterplanen overleveres til Helse Midt-Norge neste uke.

– Nå håper jeg arbeidet med saken fortsetter som planlagt, selv om jeg ikke leder det lenger. Denne saken fortjener å bli avgjort nå, sier Eidsvik. Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Mener statsråden grep inn
I oktober trakk administrerende direktør og styrelederen i Helse Midt-Norge seg fra sine jobber. Direktøren, Michael Andersen, sa han følte han ikke hadde tillit. Styreleder Marthe Styve Holte trakk seg, ifølge VG fordi hun nektet å gi Andersen sparken.

Ordfører Per Kristian Øyen (Ap) i Kristiansund mener det er helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) som står bak helseforetakets håndtering av saken.

– I og med at det er Helse Midt-Norge som har reagert ovenfor Astrid Eidsvik, og de kun tjener statsråden, betyr det at han har grepet inn, sier han til NRK.

Det benekter statsråden.

– Det er ikke korrekt. Jeg har ikke grepet inn og instruert Helse Midt-Norge i denne saken, sier Høie til NTB.

– Synd
Høie sier han vil ta stilling til hvor sykehuset bør ligge når helseforetakenes styrer har behandlet saken 17. og 18. desember.

– Min vurdering og beslutning vil bygge på de vurderingene styrene i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge har gjort, sier Høie.

– Eidsvik har vært en svært viktig sykehusleder. Jeg syns det er synd at hun velger å gå av. Jeg ønsker ikke å kommentere prosessen rundt tomtevalget på nåværende tidspunkt, sier Høie.

Styreleder Stein Kinserdal i Helse Møre og Romsdal beklager Eidsviks avgang, men sier han har forståelse for at prosessen har vært vanskelig.

– Det setter styret i en vanskelig situasjon. Nå må vi først og fremst klare å behandle saken som planlagt i desember, sier han til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag