*Nettavisen* Økonomi.

Helsingborg får nytt landemerke

Foto: Veidekke Entreprenør

Veidekke bygger høyere enn noen gang i Sverige.

Veidekke Entreprenør har fått i oppdrag av det kommunale eiendomsselskapet AB Helsingborgshem å oppføre en 22 etasjers boligblokk med 121 leiligheter. Bygningen skal hete «Höjdpunkten» og blir med sine 66 meter den høyeste i Helsingborg. Oppdraget er verdt ca. 110 millioner norske kroner. Det melder selskapet i en melding.

I tillegg til å bli Helsingborgs høyeste, blir dette den høyeste bygning Veidekke har oppført i Sverige.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Prefabrikkert konstruksjon
– Vi har valgt en prefabrikkert konstruksjon i betong av flere grunner. Dels for å ha en effektiv byggeprosess og dermed lettere oppfylle de høye kravene til tett og energivennlig bygg, og dels for å øke sikkerheten på arbeidsplassen, forteller arbeidssjef Stefan Wegner i Veidekke Bygg Syd, i en melding.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Veidekke Entreprenør

Nytt landemerke
Helsingborgs nye landemerke blir liggende i bydelen Närlunda. Det skal bygges 102 to- og treroms leiligheter, mens de resterende 19 blir studentleiligheter i en egen sidebygning. I tillegg skal det bygges et underjordisk garasjeanlegg samt tre butikklokaler og en helsestasjon på bakkeplan.

Enorm utsikt
Hva vil bygningen ha å si for Helsingborg?
– Bygget blir et nytt landemerke for byen. I tillegg til å være høyeste bygning, ligger den liggende på det som er det høyestliggende området i byen. Med andre ord synlig ifra alle kanter, og med tilsvarende utsikt, sier Kommunikasjonssjef Veidekke i Norge, Helge Dieset til NA24.

Høy standard
– Bydelen Närlunda ble bygget ut på 70-tallet. Dette regnes som starten på en opprustning av bydelen. Leiligheten bygges med høy standard som merkes først og fremst på baderom, kjøkken, parkett og de innglassede balkongene. Og selvsagt med fantastisk utsikt. Leilighetene vil derfor være noe dyrere enn hva som ellers gjelder i området, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Sangnes Ane

Ikke barnefamilier
Blir dette en bygning bare for ungdom og studenter?
– Nei, bortsett fra de 19 studentleilighetene vil nok den typiske kjøper trolig være voksne som bor i området i større leiligheter i dag. De som ikke trenger så stor plass lenger, og ønsker seg høyere standard og moderne løsninger. Siden det er mest 2- og 3-roms leiligheter er det heller ikke barnefamiliene som kommer til å være i flertall her, sier Dieset.

Prosjektet skal ifølge Veidekket ferdigstilles tidlig 2014.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.