Gå til sidens hovedinnhold

Helt flatt på Oslo Børs

Laksegiganten Marine Harvest spratt oppover, mens REC Silicon falt på Oslo Børs torsdag. Hovedindeksen endte på 554,18 poeng, en nedgang på marginale 0,01 prosent.

Mest omsatt var som vanlig Statoil, som fikk økt sin aksjeverdi med 0,5 prosent.

Marine Harvest gikk opp 3,1 prosent. Det John Fredriksen-kontrollerte oppdrettsselskapet hadde ingen nyheter til markedet torsdag, men ifølge E24 venter analytikerne at det kommer til å levere tidenes beste tall for første kvartal. Hydro kunne vise til en oppgang på 1,1 prosent.

Blant vinnerne torsdag var også oljeselskapet Rocksource, som kunne rapportere om en vellykket produksjonstest på Pil-brønnen i Norskehavet.

I motsatt retning trakk blant andre DNB (-0,7), Seadrill (-0,6) og Telenor (-0,2). En av taperne torsdag var REC Silicon, som falt 3,68 prosent.

Aksjen er blant dem som svinger mest av de store på Oslo Børs, og siste måned har den falt drøyt 30 prosent. Sammenligner vi med for ett år siden, har den imidlertid hatt en oppgang på hele 156 prosent.

Tendensen i Europa var ikke entydig torsdag. I London gikk FTSE 100-indeksen opp 0,1 prosent, mens CAC 40-indeksen i Paris og DAX-indeksen i Frankfurt falt henholdsvis 0,7 og 0,6 prosent.

Oljeprisene var noe på vei ned torsdag ettermiddag. Et fat nordsjøolje gikk for 107,39 dollar, mens amerikansk lettolje ble omsatt for 103,24 dollar fatet. (©NTB)

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken