NA24.no

Helt konge!

Sist oppdatert:
Satiricon mener kongehuset mangler elementer fra Dynastiet. Men han finner likheter!

Prinsessen kommuniserer med engler, mannen hennes med stemte s-er, og kronprinsen med det lavere lag. Enda godt at sjefen sjøl fremdeles vet hva det vil si å ha blått blod i årene.

NA24 - din næringslivsavis

Det er mulig religionsfrihet er en av bærebjerkene i det moderne, sekulære samfunnet, men siden når har det hatt noe med kongehuset å gjøre? Da Stortinget var klare for å tøye begrepet, tok Harald ansvar og satt ned foten. Om han ikke har fullmakt til å innskrenke religionsfriheten for oss alle, kan han i det minste regulere den for seg selv og sine etterkommere. Den norske konge som ikke bekjenner seg til den evangelisk-lutherske tro, må ganske enkelt abdisere. Det er monarken sin, det.

Eastenders eller Dynastiet
Det er en myte at kongehuset går under om det ikke dilter etter tidsånden. Det er mer enn en måte å samle bunnslammet på. Du kan bruke Eastender-varianten og koke sammen nok folkelig fornedrelse til at den gemene hop faktisk identifiserer seg, eller du kan bruke Dynastiet-varianten og selge uoppnåelighet. Det er selvsagt den siste metoden kongehuset skal benytte seg av.

- Pimp my king
Sonja kan jo passere som Alexis på en god dag, og gi Mette-Marit noen år til så har vi en blåkopi av Krystal. Men utover det er det dessverre lite på slottet som minner om elitistisk glamour. Kongen har jo ikke en gang et septer å dunke i marmorgulvet med. For ikke å snakke om gullbelagt hodepryd og silkemyke kapper. Det var en trist dag for monarkiet da kongehusene bestemte seg for å pakke vekk all blingen i et klønete forsøk på å snobbe ned. Pimp my king, sier nå jeg!

Hemmelige nettverk
Men, men, gjort er gjort, og Harald har heldigvis vett til å kompensere ved å benytte seg flittig av dagens elitistiske sjargong; nær omgang med hemmelige nettverk og mektige, konservative fanatikere. Det er ikke for hvem som helst å få audiens på slottet, og vær du sikker på at Harald velger sine gjester med omhu. Men lederen av Fellowshipstiftelsen, Doug Coe, er selvsagt alltid velkommen.

Det vil ta alt for lang tid å ramse opp den mannens merittliste, redaktøren i Rolling Stone Magazine har brukt en hel bok på det, men jeg kan si så mye som at hvis en brøkdel av alle påstanden om Doug Coe er sanne, kan han trygt kalles en grumsete, manipulerende og skruppelløs religionsfanatiker på et globalt korstog der målet stort sett helligjør midlene. Han samarbeider med hvem det skulle være bare de har makt, og har historiens mest grusomme diktatorer som organisatoriske forbilder. Disse igjen lot seg inspirere av selve mesteren, Jesus, i følge Coe.

Ser lyst på fremtiden
Det er med et lettelsens sukk jeg konstaterer at samtidens liberale vinder blåser rett forbi Drammesveien 1. At Haralds beundring for religiøse fanatikere også forbigåes i stillhet av Stortinget tar jeg som et tegn på at kongerikets tilstand ikke er så bedervet som man skulle tro.

Tvert i mot ser jeg lyst på monarkiets fremtid. Martha er det nok ikke så mye å gjøre med, hun er jeg redd vi har mistet, men Mette-Marit synger jo salmer og kler seg i damedrakter så selv Sonja må bli blank i øynene, og krompens militære utdannelse og udødelige «Johnny fra Stovner» kommentar vitner om mye uforløst potensial som bare trenger en puff i riktig retning.

En boot camp på Hankø med Doug Coe burde gjøre susen.

SatiriCon ser hver uke på ukens nyhetsbilde for NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere