*Nettavisen* Økonomi.

Hemmelig forlik ga 5,5 millioner

Aksjestriden mellom First Securities og Douglas Neil tok en dramatisk vending i Oslo tinghus i går.

19.10.06 08:27

Les NA24 på mobil

I rettssaken mellom First Securities og «gullkunden» Douglas Neil, ble det i går klart at det ikke er første gang Neil er i konflikt med et norsk meglerhus.

NA24 - din næringslivsavis

Britiske Neil fikk nemlig i 2003 ut 5,5 millioner kroner i et hemmelig forlik med Nordea, etter en nærmest identisk disputt som den Neil har med First nå, skriver Dagens Næringsliv.

Neil, som er en tidligere gullkunde, hevder ifølge avisen at han ikke kjente til norske regler som innebærer at en aksjemegler ikke kan drive med aktiv forvaltning for en kunde, noe som krever egen autorisasjon fra Kredittilsynet.

Tidligere Nordea-megler Ture Nilsson vitnet i tinghuset i går, og forklarte at han handlet aksjer for Neil uten forutgående ordre, slik også First-megler Tormod Lundegaard har gjort, melder avisen.

Nilsson hevder han er sikker på at Neil kjenner til forskjellen mellom ordrebasert handel og aktiv forvaltning. Jørgen P. Ulvness er viseadministrerende direktør i First, og mener saken beskriver en klassisk situasjon hvor kunden med viten og vilje har satt seg i en situasjon hvor megler handler uten forutgående ordre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.