*Nettavisen* Økonomi.

Hemmelig rapport advarer om ny Nav-krise

SJEFEN: Nav-direktør Joakim Lystad har forsikret Stortinget om at alt er i rute. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Mandag skal Nav på ny møte kontroll- og konstitusjonskomiteen.

01.02.15 22:45

For drøye to måneder siden forsikret Nav-sjef Joakim Lystad Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om at nå hadde etaten kontroll.

Første fase av Navs omfattende ikt-moderniseringsprosjektprosjektet endte med økonomisk kaos - derfor ville komiteen vite tankene rundt fase to og tre.

Slakter Nav

Men - en rapport bestilt fra Nav selv fra konsulentselskapet A2, unntatt offentlighet forteller en annen historie, skriver papirutgaven til Dagens Næringsliv.

«Lav effektivitet», «ufullstendig kostnadskalkyle» og «begrenset gjennomføringsevne», lyder dommen, ifølge Dagens Næringsliv.

Svakhetspunkt

A2 viser i rapporten blant annet til at flere krav i fase én ikke oppfylles:

  • «6 av 25 absolutte krav innfris ikke, noe som tydeliggjør at det er foretatt en vesentlig endring av løsningskonseptet».
  • «Vi vurderer kvaliteten i sluttreferansene til ikke å være tilfredsstillende.»
  • «Tid er prioritert foran kvalitet i dette arbeidet. Etter vår oppfatning tilfredsstiller ikke arbeidet de formelle kravene».
  • «Porteføljen vil kunne vise seg kostbar i drift og forvaltning og opprettholde flere av svakhetene i dagens portefølje.»


- Respektløst

– Det er veldig spesielt at det er kommet en kvalitetssikrings­rapport nå som vi ikke har. Det er nesten respektløst at den ikke er sendt til oss, sier Gunvor ­Eldegard (Ap) i kontrollkomiteen til DN.

Lystad sier han mener A2-rapporten bygger på feil premisser.

Mandag har komiteen innkalt til ny høring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.