Hemmelig rapport slår alarm om nytt datasystem i Forsvaret

Den hemmeligstemplede rapporten er laget av Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO), som skal være den daglige og største brukeren av superdatasystemet. Illustrasjon: FLO - forsyning/logistikk

Den hemmeligstemplede rapporten er laget av Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO), som skal være den daglige og største brukeren av superdatasystemet. Illustrasjon: FLO - forsyning/logistikk Foto: Marius Kaniwski (Heiemvernet)

Forsvaret bruker flere hundre ansatte og mange hundre millioner kroner på et datasystem egne brukere mener bør stanses, ifølge en hemmelig intern rapport.

Datasystemet som blant annet skal brukes til å holde oversikten over innkjøp av nye kampfly og sørge for forsyninger og våpen til alle i Forsvaret, står i fare for å knele, er konklusjonen i rapporten, skriver Aftenposten.

Den hemmeligstemplede rapporten er laget av Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO), som skal være den daglige og største brukeren av superdatasystemet.

Rapporten er stemplet «fortrolig» og holdt tilbake med henvisning til «beskyttelsesinstruksen». Den konkluderer med at hele prosjektet bør revurderes.

Datasystemet skal etter planen skal tas i bruk 1. januar 2016 og brukes til å forvalte innkjøp, materiell, personal og økonomi.

Departementsråd Erik Lund-Isaksen i Forsvarsdepartementet bekrefter at det er knyttet betydelig risiko til innføringen av systemet.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.