NA24.no

«Hemmeligholder» VIF-avtale

Foto: Aas, Erlend (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Flere tusen Vålerenga-medlemmer har tilgang til den konfidensielle avtalen, men det offentlige får den ikke.

Vålerenga er i krise. Torsdag skal klubben Vålerenga Fotball gi sitt hovedstyre fullmakt til å forhandle ferdig en samarbeidsavtale med Vålerenga Invest Fotball AS.

Tre år med forhandlinger nærmer seg slutten.

Det foreligger et utkast til avtale som tusenvis av Vålerenga-medlemmer kan gå til Valhall å se på.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

NA24 ønsker å få tilgang til utkastet til samarbeidsavtale som foreligger, men formannen i hovedstyret, Åge Petter Christiansen, mener det er en forretningshemmelighet og vil ikke at NA24 får tilgang til rapporten.

- Det burde du forstå som økonomijournalist

- Er det mulig å få oversendt forslaget til samarbeidsavtale mellom klubben og aksjeselskapet?

- Nei.

- Hvorfor?

- Fordi det er en konfidensiell forretningsavtale og den er heller ikke sluttforhandlet. Det burde du forstå som økonomijournalist.

- Vålerenga kan vel ses på som litt mer enn bare en vanlig bedrift. Det er vel en av de største merkevarene i norsk idrett, og hva som skjer i klubben er av stor offentlig interesse?

- Alle Vålerengas medlemmer kan komme på Valhall og lese gjennom avtalen hvis de vil. Andre som har interesse av å lese den, kan melde seg inn i klubben.

Åpenhet har alltid stått i sentrum i Vålerenga, især da nåværende generalsekretær i Norges fotballforbund, Kjetil Siem, regjerte Oslos stolthet.

Nå ønsker ikke fotballforbundet å blande seg inn i en medlemsanliggende.

- Samarbeidsavtaler mellom aksjeselskap og klubb skal formelt godkjennes av NFF. Det forholder vi oss til. Vålerenga må selv vurdere hvilke avtaler de ønsker å offentliggjøre, sier informasjonssjef Svein Graf i Norges Fotballforbund til NA24.

- Prinsipprytteri og politikk

Jon H. Nordbrekken gikk ut i NA24 tidligere tirsdag og mente at problemet i Vålerenga er at det er altfor mange «sjefer».

Han viser til at det er blitt forhandlet om å forlenge samarbeidsavtalen mellom aksjeselskapet og klubben i tre år, men at det fortsatt ikke foreligger en signert avtale.

– Nå må vi få en avklaring. Dette sliter også på aksjonærene som de siste årene har bidratt med 50 millioner kroner, sier Nordbrekken.

– Nå må det bli slutt på prinsipprytteri og politikk, og heller fokusere på å utvikle Vålerenga til en stabil toppklubb i Norge og få klubben på riktig kjøl igjen, både sportslig, økonomisk og organisatorisk, fortsetter han.

Nordbrekken viste blant annet til at Pål Breen, administrerende direktør i Vålerenga Invest Fotball AS, har ansvaret for økonomien og driften, men verken har myndighet eller ansvar for den sportslige delen.

– Det sportslige henger sammen med alt. Det blir helt meningsløst, sa Nordbrekken.

– En administrerende direktør må være sjef, ellers går det ikke, fortsatte han.

– Vi har hjerte for klubben

Nå er han lei alle diskusjonene i klubben. Mange tror at investorene er en fare og en trussel for klubben, ifølge Nordbrekken.

– At det er slike holdninger i klubben, er helt ufattelig. Jeg var med på å redde klubben i 1995. Vi var ett døgn unna konkurs, og da hadde det blitt åttende divisjon, sa han.

– Vi har hjerte for klubben, og har vært villig til å bruke mye penger på dette. Det er derfor vi fortsatt er med, for det fins mange andre gode ting å bruke penger på, sa Nordbrekken.

Nordbrekken er ikke hvem som helst i Vålerenga. På slutten av 1990-tallet var Jon H. Nordbrekken klubbformann i fem år og reddet klubben fra degradering til åttende divisjon i 12. time i 1995.

Etter å ha sittet i styret til Norges Fotballforbund fra 2004 til 2008, gikk han på ny inn i Vålerenga våren 2009. Denne gangen i Vålerenga Invest Fotball AS som både styremedlem og med kapital. Han eier knappe seks prosent av klubben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere