Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Hengt ut som boplikt-jukser

Foto: Erik Edvardsen (Porsgrunn Dagblad)
Sist oppdatert:
Jon Inge Bryn føler seg uthengt som boplikt-jukser av både kommunen og velforeningen. Nå vurderer han å flytte fra Brevik.

Tidligere denne uken dumpet et brev ned i posten hjemme hos Jon Inge Bryn i Marie Rosenlandsgate på Setre.

Et sjokk
I brevet blir han av Porsgrunn kommune bedt om å dokumentere at han ikke bryter boplikten som er pålagt eiendommen, skriver Porsgrunn Dagblad.

Som Breviksposten har skrevet tidligere, var det Brevik vels detektivarbeid som ligger til grunn for at kommunen nå prøver å røyke ut boplikt-jukserne.

- Det var et sjokk å lese gjennom brevet. Jeg har fulgt med bopliktsaken i avisa, men trodde aldri at jeg skulle bli mistenkeliggjort på denne måten. Jeg har bodd her fast i 2,5 år. Det kan jeg både dokumentere og naboene mine skrive under på, forteller en oppgitt Bryn til Breviksposten.

13 adresser
Velforeningen har listet opp 13 adresser der de mistenker boplikt-juks. Kommunen ble bedt om å ta saken videre.

- Velforeningen kan ikke ha gjort særlig til undersøkelser. En telefon til meg eller et spørsmål til en av naboene, og saken hadde vært ute av verden. I stedet sitter jeg nå og føler meg uthengt og mistenkeliggjort.

Bryn har ikke noe særlig til overs for fremgangsmåtene til verken kommunen eller velforeningen.

Provosert
- Det at Brevik vel har vært på befaring rundt i byen, vært utenfor huset mitt når jeg ikke har vært hjemme, og konkludert med at jeg kanskje ikke bor her. Det gjør meg provosert. En telefon hadde som sagt vært nok. Det samme gjelder kommunen. De har ukritisk sendt ut et brev med 13 adresser listet opp. Søker man opp disse adressene på gule sider, finner man lett ut hvem som bor der, og praten kan gå fritt blant folk. Heller ikke fra kommunen har jeg hørt et eneste ord før dette brevet plutselig dumpet ned i postkassa, forklarer Bryn.

Vurderer å flytte
Bryn kjøpte huset på Setre for 2,5 år siden, vel vitende om at det hvilte boplikt på eiendommen.

Han jobber i Brevik, og har likt seg godt i nabolaget.

Nå er han usikker på om han har lyst til å bo der lenger.

- Jeg vurderer å selge. Hvis det skal være slik at jeg må si ifra til velforeningen og kommunen når jeg skal jobbe skift eller reise på ferie, for å unngå å bli beskyldt for å jukse med regelverket, er det ikke verdt det, konkluderer Bryn.

Dårlig håndtering
Han etterlyser en mer ryddig saksbehandling.

- Måten dette er håndtert på, både hos velforeningen og kommunen, føler jeg er helt på jordet. Boplikten skal selvfølgelig overholdes, men når eventuelle regelbrudd skal sjekkes, må det gjøres på en ryddig måte. Ikke gjennom sniking i buskene og et plutselig brev i posten.

Leverer dokumentasjon
Nå skal han sørge for å overlevere dokumentasjonen kommunen etterspør, men det er ikke noe han gjør med glede.

- De skal få dokumentene sine, selv om det er fristende å bare la hver. I kveld skal jeg på konsert, kanskje jeg må ringe til velforeningen å si fra at jeg ikke er hjemme først? avslutter Jon Inge Bryn.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!