*Nettavisen* Økonomi.

Hengte ut sønnens trener – ble truet med kvart million

INNGIKK FORLIK: Marianne M. Robertsen trekker alle beskyldningene mot kampsporttreneren. Advokat Per Danielsen har representert treneren. Foto: Privat/Tommy H. S. Brakstad

Straff: Betal 500 kroner til Kreftforeningen.

Mammabloggeren som hengte ut en trener i en kampsportklubb på bloggen sin, har nå lagt seg flat.

Marianne M. Robertsen trekker tilbake alle beskyldningene og beklager alle utfall i et rettsforlik inngått mellom partene i Drøbak forliksråd.

Hun har også forpliktet seg til å betale 500 kroner til Kreftforeningen.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Ikke prestisje

Treneren krevde opprinnelig oppreisning oppad begrenset til 200.000 kroner og saksomkostninger på nesten 50.000 kroner.

Erstatning for skade blogginnlegget skal ha påført han og klubben han driver.

– Hun valgte meget motvillig å inngå et forlik for å bli ferdig med saken, sier advokat Fridtjof Feydt til Nettavisen. Feydt representerer Robertsen.

– Det var bra at det gikk 500 kroner til et fornuftig formål. Sånn sett var dette en god løsning. Det er hav mellom det hun ble krevd og nå må betale. For henne var dette ingen prestisje, fortsetter Feydt.

Stort samfunnsproblem

Det var blogginnlegget «Mamma på krigsstien» som fikk kampsporttreneren til å se rødt. Treneren engasjerte advokat Per Danielsen for å få fjernet innlegget.

Advokat Danielsen mener det er et stort samfunnsproblem i dag at folk henges ut urettmessig på blogger og Facebook.

– Ethvert nettroll som tidligere var skjult i skogen, tror at de kan boltre seg fritt fordi internett er kommet. Slik er det heldigvis ikke. Flere aktører på Facebook er allerede blitt straffedømt for injurier i Norge, mens blogger er blitt fjernet etter domstolspålegg ved bruk av midlertidig forføyning, sier advokat Per Danielsen.


– I dette tilfelle har klubben og treneren ved å reagere kontant fått stanset ryktene og begrenset tapet sitt vesentlig på rimelig kort tid, fortsetter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.