NA24.no

Henlegger sak mot kristenfiasko

Politiet har henlagt en straffesak etter kollapsen i det kristne investeringsselskapet God Invest.

Saken er nå henlagt etter bevisets stilling av Sunnmøre politidistrikt, som har gjennomført en langvarig og grunder etterforskning og vurdert saken opp mot flere lovbestemmelser, ifølge en pressemelding.

Dette gjelder både i forhold til anmeldelsen fra bostyrer for eventuelle brudd på aksjeloven/allmennaksjeloven og anmeldelsen fra en av aksjonærene/innlånerne for bedrageri, ifølge meldingen.

- I ettertid kan man si at mye kunne og burde vært håndtert annerledes og at aktørene kan ha hatt for stor tro på selskapet, men det er ikke nok til å konstatere straffeansvar for verken styreformann eller daglig leder, heter det i meldingen fra politiadvokat Unni Moen Vikebakk.

God Invest ble etablert i 1999, og skulle være et investeringsselskap for kristne.

- Jesus og disiplene hadde masse penger. Kun Judas misbrukte dem, sa daværende daglig leder Agnar-Dag Ulstein til Nettavisen.

Men en kombinasjon av dårlige investeringer og et vanskelig marked gjorde at selskapet ble slått konkurs i 2004.

Rundt 60 millioner gikk tapt, fra investorer som trolig ikke fullt ut forstod hvor risikable investeringer som ble gjennomført.

Bostyret mente ledelsen ikke var kompetent og hadde foretatt en rekke håpløse investeringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere