*Nettavisen* Økonomi.

Henlegger tidenes lakserømming

Politiet på Nordmøre har mandag henlagt anmeldelsene mot oppdrettsselskapet Marine Harvest etter tidenes største lakserømming.

13.02.06 17:32

ÅLESUND (TV 2): Natt til 31. august i fjor rømte 500.000 laks fra Marine Harvests oppdrettsanlegg på Tustna på Nordmøre. Dette er den største enkeltrømmingen av laks i Norge noen gang.

Sterk strøm og storm gjorde at fortøyningene røyk og et rekordstort antall laks stakk av.

Anmeldt
Både Bellona, Verdens naturfond, Fiskeridirektoratet og Norges jeger- og fiskerforbund anmeldte Marine Harvest til politiet etter rømningen.

- Vi fant det ikke bevist at det var forsømmelse fra selskapets side som kan utløse straffeansvar, og henlegger derfor saken i mangel av bevis, sier politiadvokat Ove Brudevoll ved Nordmøre- og Romsdal politidistrikt til TV 2 Nyhetene.

Gamle regler
Det lokale politiet har fått bistand fra tre Økokrim-etterforskere for å undersøke om anlegget var forsvarlig dimensjonert. Fiskeridirektoratet har tidligere uttalt at anlegget trolig ikke ville blitt godkjent etter dagens regler.

- Vi har sett på hendelsen ut fra det regelverket som gjaldt den gang, og vi kan ikke se at det er gjort noe straffbart i forhold til det, sier Brudevoll til TV 2.

Fra nyttår kom det nye og strengere regler for hvordan oppdrettsanlegg skal være for å hindre rømming.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.