Gå til sidens hovedinnhold

Hennig-Olsen endrer is-reklame etter kritikk

- Premien endres nå fra 30 år til forventet levealder.

- Hennig-Olsen Is lager den beste isen i Norge, og da må de sørge for at reklamen er på samme nivå, sa PR-mann i First House og tidligere sjefredaktør i Fædrelandsvennen, Hans-Christian Vadseth (54), søndag til Nettavisen.

Les også: - Hva hadde reklamefolkene røyket?

Han mente en is-reklame fra Hennig-Olsen, som lover en heldig vinner «gratis iskrem resten av livet», men maks i 30 år, var lureri.

- Imponerende villedende reklame fra Hennig-Olsen. Vondt å forklare 11-åringen at hun, ifølge Hennig-Olsens beregninger, vil dø når hun er 41. Hva hadde reklamefolkene røyket da de fant på dette, og hva hadde Hennig-folkene drukket da de sa ja til kampanjen? Det er jo reinspikka juks, skrev han på sin Facebook-profil.

Nå har Hennig-Olsen endret kampanjen, opplyser de i en pressemelding.

- Begrepet «resten av livet» har vært brukt på samme måte i lignende konkurransekonsepter før, og vi har stort sett bare fått positive respons fra forbrukere. I lys av enkelte tilbakemeldinger ønsker vi likevel å endre tidsaspektet slik at det er mer i tråd med hva folk flest forbinder med dette begrepet, sier Lillian Hall, markedsdirektør i Hennig-Olsen Is.

- Premien endres nå fra 30 år til forventet levealder, basert på statistikk fra Statistisk Sentralbyrå (SSB). Vinnerens alder trekkes fra i utregningen. Premiesummen på 3,055 kroner pr. år er basert på ett års normalt forbruk av småis og tar høyde for at vinneren kun velger Hennig-Olsens mest eksklusive småis-varianter, heter det i pressemeldingen.

Videre vises det til SSB-statistikken over forventet levealder:

- Ifølge Statistisk Sentralbyrå er forventet levealder for menn i 2017 80,6 år og 84,2 år for kvinner.

- Vi ønsker at dette skal være en sjenerøs kampanje som sprer glede til alle iskremelskere i Norge. Vi er opptatt av at premien innfrir vinnerens forventninger, og derfor endrer vi nå på konkurransevilkårene, sier Hall.

Les også

Venter nær 50 grader i nordmenns ferieparadis

Sett denne populære videoen?

Kommentarer til denne saken