NA24.no

Henter 1,9 milliarder

Datterselskap til Sevan Marine ber om egenkapital.

Sevan Marine opplyser at datterselskapet Sevan Drilling nå skal gjennomføre en rettet emisjon.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Pareto og SEB Enskilda er hentet inn som tilretteleggere og i tillegg er First Securities og Arctic Securities med som medtilretteleggere.

Samlet skal Sevan Drilling hanke inn 300 millioner dollar eller 1,92 milliarder kroner fra villige investorer. Det er norske investorer og internasjonale institusjonelle investorer som vil bli kontaktet i forbindelse med emisjonen.

Tegningskursen er satt til åtte kroner per aksje, og det priser Sevan Drilling til 240 millioner dollar før emisjonen. Det tilsvarer egenkapital som er skudd inn i selskapet.

Hvis emisjonen blir fulltegnet vil Sevan Marine eier 44 prosent av Sevan Drilling, og morselskapet har tidligere sagt at de vurderer å skille ut og notere selskapet på Oslo Børs.

Pengene skal benyttes til egenkapitalfinansieringen av riggene Sevan Drilling II og Sevan Driller III. I tillegg vil midlene benyttes til generell selskaps formål.

Sevan Drilling anser at alle de tre riggene vil bli fullfinansiert.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere