NA24.no

Henter inn toppmeglere som rådgivere

(Scanpix)
Den amerikanske sentralbanken har valgt hvem som skal kjøpe boliglån for 3.475 milliarder kroner.

J.P. Morgan har blitt utnevnt av Federal Reserve til å ha ansvaret for programmet der de amerikanske myndighetene skal kjøpe tilbake verdipapirer basert på amerikanske boliglån.

NA24 - din næringslivsavis

Programmet startet opp allerede 5. januar i år og omfatter kjøp av verdipapirer knyttet til boliglån som er støttet av Fannie Mae, Freddie Mac og Ginnie Mae for opptil 500 milliarder dollar. Det tilsvarer 3.475 milliarder norske kroner.

Tiltaket ble vedtatt 25. november i fjor og skal bedre forholdene i boligmarkedet. Formålet er at stabilisere markedet for boliglån og bidra til bedrede forhold i de generelle finansmarkedene.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Federal Reserve har valgt fire investeringsrådgivere som skal stå for kjøpene ved siden av J.P. Morgan. De fire er BlackRock Financial Management, Goldman Sachs Asset Management, Pacific Investment Management og Wellington Management Company.

Kriteriene for å bli valgt er gjort på bakgrunn for institusjonenes kapasitet, størrelse og erfaring i boliglånmarkedet.

- Vi er stolte av å ha blitt valgt av Federal Reserve for dette viktige oppdraget. Vi er glade for å kunne støtte en effektiv drift av programmet, og samtidig minimere operasjonell og finansiell risiko, kommenterer administrerende direktør Conrad Kozak i J.P. Morgans internasjonale verdipapirtjenester.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere