*Nettavisen* Økonomi.

Hentet 600 millioner

Foto: (Niels Ruben Ravnaas NA24)

Det nye private equity- fondet NAXS hadde en vellykket emisjon.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oppkjøp og fusjoner preger verdens finansmarkeder, og den nye aktøren Nordic Access Buyout Fund, NAXS, er ferdig med sin første emisjon.

NA24 - din næringslivsavis

Totalt ble 15 millioner aksjer tegnet av 1.200 nye aksjonærer for tilsvarende 600 millioner svenske kroner. Etter emisjonskostnadene tilføres NAXS 578 millioner av disse, ifølge en pressemelding.

- Vi skal hente inn mellom 400 millioner og én milliard svenske kroner. Grunnen til at vi har satt tak på en milliard er at vi skal bruke pengene igjen til å kjøpe opp selskaper og mener én milliard er nok. Vi skal tross alt ikke ha mye overskuddskontanter som ikke får mer enn noen få prosents avkastning i banken, sa administrerende direktør i NAXS, Jeff Bork, til NA24 rett før emisjonen ble avsluttet.

De nye aksjonærene består i hovedsak av svenske og internasjonale institusjoner, i tillegg til svenske privatpersoner.

NAXS investerer i buyout-fonds med fokus på Norden.

–Vi er meget tilfreds med den store interessen investorene har vist for NAXS. Nå som denne første emisjonen er gjennomført, intensifieres arbeidet med våre første investeringer, sier administrerende direktør Jeff Bork, ifølge meldingen.

NAXS skal søke notering på First North, som drives av Stockholmsbørsen AB, Københavns Fondsbørs A/S og Kauphöll Íslands hf.

- Vi har som målsetting at vi skal bli notert på Stockholmsbørsen innen 12 måneder, men det kan godt være at vi blir børsnotert før dette, sier Bork til NA24.

Les mer on NAXS her: Billett til rikingfesten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.