NA24.no

Her betaler han boten på 9290 kroner - i kronestykker

Frank Hugo Storelv fra Neptuna network ble ilagt en bot for å ikke fjerne seg etter politiet ønske. Mandag troppet han opp ved Statens Innkrevingssentral(SI) for å betale bota på 9290 kroner, i kronestykker.
Frank Hugo Storelv fra Neptuna network ble ilagt en bot for å ikke fjerne seg etter politiet ønske. Mandag troppet han opp ved Statens Innkrevingssentral(SI) for å betale bota på 9290 kroner, i kronestykker. (Rana Blad)
43 kilo veide kofferten med kronestykker.

Frank Hugo Storelv fra Neptuna network ble ilagt en bot for å ikke fjerne seg etter politiet ønske,skriver Rana Blad. Mandag troppet han opp ved Statens Innkrevingssentral(SI) for å betale bota på 9290 kroner, i kronestykker.

- Det er ikke med glede jeg gjør dette, men det skal bli godt å få saken ut av verden. Vi ble ilagt bota etter at vi hadde avslørt giftdumpinga i Oslofjorden. Politiet sa at vi måtte fjerne oss fra stedet, men dette kunne vi ikke etterkomme. Det er for jævlig at vi, som avslørte dumpingen, skal straffes for å forsøke å gjøre en forskjell i verden, sier Storelv.

Med seg hadde han er koffert på 43 kilo. Den vil han gi til SI.

- I mange år har jeg samlet inn penger. Folk har gitt en krone hver og nå har vi hele beløpet her. Totalt veier kofferten 43 kilo og nå håper jeg SI vil ta i mot pengene slik at jeg får denne saken ut av verden, sier han.

Tore Bratt, informasjonssjef ved SI, sier det er første gang han har opplevd at folk vil gjøre opp for seg med kronestykker.

- Vi er selvfølgelig glad for at han vil betale bota og vi tar i mot pengene. Det hender at noen kommer innom for betale det de skylder, men da er det med tusenlapper. At folk kommer med så mange kronestykker har aldri skjedd før, sier Bratt.

Bratt sier SI skal få talt pengene og kvittert ut saken.

- Vi må få pengene til en tellemaskin og få talt alle kronestykkene. Når beløpet er talt opp skal vi skrive ut en kvittering slik at saken blir sjekket ut, sier Bratt.

- Det er ti kroner mer i kofferten enn det som står på bota. Det skal dere få for jobben, skyter Storelv inn.Les flere saker fra Rana Blad!

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere