NA24.no

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Her blir det millioner å spare

Sist oppdatert:
Vil du ha luksusvilla, bør du satse på en skikkelig pruterunde etter ferien.

Aldri før har det vært så mange eksklusive eiendommer til sags i Norge som akkurat nå.

SE BILDER AV HERLIGHETENE NEDERST I SAKEN

To eiendommer koster 45 millioner. Det er sjelden kost. Syv eiendommer koster 30 millioner eller mer, mens det er hele 25 eiendommer som koster over 20 millioner kroner.

På samme tid i fjor var det bare 19 eiendommer over 20 millioner. Og når vi snakker om rabatter: Dyrest i markedet for et år siden var to villaer på Snarøya - én i Haldenveien 2, og en i Svaneveien 10.

SELGE HUSET? Finn megler

Prisforlangende for Haldenveien var 53 millioner. Den ble til slutt solgt for 45 millioner . Prisforlangende i Svaneveien var 50 millioner. Den ble solgt for 37 millioner.

Millionrabatter

Dyrest i markedet akkurat nå er en villa i Strømstangveien 36 på Snarøya til 45 millioner kroner. Her kan det fort være duket for et priskutt på minst 10 millioner kroner

Eiendommen er selvfølgelig praktfull, med egen brygge og strand mot Snarøykilen. Men bygningsmasen på 340 kvadratmeter er ganske ordinær. Kvadratmeterprisen er svimlende 130.000 kroner.

Riktignok er landets to dyreste eneboliger omsatt nettopp i Strømstangveien, men de er ikke helt sammenlignbare.

Det er ytterst sjelden det omsettes boliger til over 40 millioner her til lands. Sist gang var i fjor, da en funkisvilla på Snarøya gikk for 40,5 millioner.

Norgesrekord?
Mye kan tyde på at også den andre 45-millionerskåken får redusert pris over sommeren. Det er Media Holding-gründeren Sten Ture Jensens toppleilighet på Aker Brygge - også den med skyhøy kvadratmeterpris: 140.000 kroner holder omtrent til norgesrekord.

Luksusleilighetene i dette prestisjefylte området har vist seg tunge å selge. Høyesterettsadvokat Ole Lunds Aker Brygge-leilighet til 27 millioner har ligget ute siden mars. Her er kvadratmeterprisen «bare» 118.000 kroner. Nylig ble en leilighet samme sted til 23 millioner trukket etter lengre tid uten salg.

Også på Nesøya i Asker kan det bli salg på luksuseiendommer. Villaen som for ikke så lenge siden ble lagt ut med en prislapp på 38 millioner, ligger skyhøyt over det høyeste som har vært oppnådd her de senere årene - vel 25 millioner korner.

13 mill. ned
En villa i Sundveien 15 er fortsatt ikke solgt, enda prislappen ble senket fra 35 millioner, som man forsøkte seg med sommeren 2008.

Inne på øya ligger TV-kjendis Hallvard Flatlands storslåtte murvilla. Den ligger ute til den nette sum av 25 millioner kroner. Det gjorde den også for tre år siden - før finanskrisen satte inn for fullt.

Dette kan bety at også Rema-arving Ole Robert Reitan blir nødt til å senke prisen for sin 30-millioners Nesøya-villa. Eiendomsmegler Nils Nordvik har forsøkt å selge den siden slutten av april.

Endelig tar vi med en luksusvilla i nærheten av Nesøya. Hvalsodden 33 har praktfull beliggenhet på en odde. Den 325 kvadratmeter store boligen ble solgt i 2007 for 27 millioner. Nå er den til salgs for 25 millioner....

SE BILDENE(Alle foto i Finn.no der annet ikke er angitt)

3471

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere