Her bor den rikeste

Foto: (Tor Inge Vormedal)

Tankmagnaten slår hotellkongen med 30 mill.

12.10.12 21:28

Nettavisen gir deg hver dag en ny eiendom fra boka «Perler ved Oslofjorden» , om landets rikeste og deres luksushus ved sjøen.

Se listen nederst i saken

Tirsdag er turen kommet til nummer 9 på listen - den ultrarike skipsrederen John Fredriksen. Det vil si; huset var hans inntil han for noen år siden solgte den til sine to døtre Cecilie og Kathrine.

Verdien på Fredriksen-palasset er anslått til 90 millioner kroner, 10 millioner mer enn den neste eiendommen neste på listen, Petter Stordalens koloss i Christian Benneches vei 6.

«I 1991 kjøpte John Fredriksen med familie det 650 kvadratmeter store herskapshuset i Strømsborgveien på Huk på Bygdøy. I bakkant er det bare en mur som skiller redermilliardæren fra parkeringsplassen på Huk badeplass, men inne på den fire mål store eiendommen hersker det eksklusiv ro, samtidig som det er en enorm utsikt utover Oslofjorden».

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)

Det var Fredriksens avdøde kone, Ingrid, som bodde på Bygdøy med tvillingene Cecilie og Kathrine, mens John Fredriksen hadde offisiell adresse på Kypros og i London. Fru Inger foretok store oppgraderinger av eiendommen, med blant oppføring av ny portnerbolig på 200 kvadratmeter.

«Fredriksen-familiens bolig på Bygdøy har mangedoblet seg i verdi siden den ble kjøpt på boligmarkedets absolutte bunn. Da John Fredriksen solgte eiendommen til sine døtre for 60 millioner kroner i 2006, var det etter alt å dømme med en helt grei rabatt».

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Oljerikdom
Grunnlaget for Fredriksens formue ble lagt da han etter en karriere som ung skipsmegler investerte i oljetankere. Han tjente godt på oljefrakt fra Den persiske gulf under krigen mellom Iran og irak på 1980-tallet. Les mer om Fredriksen.

Fredriksen holder tetplassen med god margin på finansbladet Kapitals liste over Norges rikeste. Formuen anslås til rundt 60 milliarder kroner! Men rederens topplassering her er kanskje noe tvilsom. Han er nemlig ikke norsk statsborger. Fredriksen gjorde skatteflyktning av seg i 2006, og bor på Kypros.

HER ER LISTEN:

9. Strømsborgveien 47B - Bygdøy - 90 millioner (John Fredriksens døtre Cecilie og Kathrine Astrup Fredriksen)

10. Chr. Benneches vei 6- Bygdøy - 80 millioner (Petter Anker stordalen)

Boka «Perler ved Oslofjorden» handler om de beste strandeiendommene langs fjorden, de som bor der, om kjøpene og byggeprosjektene. Ved hjelp fra meglere, eksperter og lokalkjente har forfatterne funnet frem til det de mener er de femti flotteste og dyreste eiendommene ved Oslofjorden.

Neste artikkel kommer onsdag 10/10.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag