*Nettavisen* Økonomi.

Her deler beboere fra 27 leiligheter på én utedo

Styreleder Sigrun Solvang er klar for å ta morgenstellet på det mobile toalettet på utsiden av Færders gate 19 B. Foto: Jarl M. Andersen

Mens rørsystemet i Færders gate 19 B oppgraderes må beboere i 27 leiligheter dele på ett toalett.

17.01.15 11:41

SARPSBORG: Kledd i en hvitprikket slåbrok og med tannbørsten i hånda kommer Sigrun Solvang ruslende ut av blokka.

Hun hutrer og fryser litt mens hun går de få meterne fra utgangsdøren og bort til det mobile toalettet som ble plassert foran blokka for flere dager siden. Det vil trolig bli stående ut januar.

Nesten som leirskole

Her skal beboere i 27 leiligheter gjøre sitt fornødne fra mandag til torsdag i hele januar mens bunnledningen i blokka fornyes. Ingen av leilighetene har tilgang på vann mens dette arbeidet pågår.

- Dette blir som å være på leirskole, sier Solvang munter til Sarpsborg Arbeiderblad.

- Vi naboene støter stadig på hverandre i morgenkåpen og med tannbørsten og tannkremen i hånda.

Det mobile toalettet står plassert svært synlig, midt foran blokka og kjøkkenvinduene til beboerne. En mer diskré plassering har ikke vært mulig.

- Vi har begrenset med tomt. Alternativet var på gresset, men vi må ha tilgang til strøm og det er praktisk å ha det like ved utgangene, sier Solvang, som avviser at det har kommet mange negative reaksjoner på ordningene.

- Dette er alternativet hvis vi skal få gjennomført nødvendige arbeider på blokka. Litt slitsomt er det selvsagt, men det må vi tåle når resultatet blir så bra, sier hun.


Flytter til venner

- Holder det med ett toalett på 27 leiligheter?

- Ja, det holder fordi det er mange som har flyttet til familie og venner mens tilgangen på vann i leilighetene er borte fra mandag til torsdag, svarer hun.

- Fire leiligheter, hvor det bor syke og eldre, har fått portabelt toalett. Totalt vil jeg tro at 12–13 leiligheter benytter det mobile toalettet som står på utsiden.

Beboerne har ingen mulighet til verken å dusje eller vaske klær de dagene vannet er borte.

- Det finnes også mobile dusjer som kunne blitt satt på utsiden her, men erfaringene er at de ikke blir benyttet, sier hun.

Fra fredag til søndag, når entreprenørfirmaet har helgefri, kobles vannet til leilighetene og livet kan forløpe som normalt.

Det er omfattende og høyst nødvendige arbeider som har blitt utført i Færders gate 19 B de siste månedene. I perioden august til oktober ble det blant annet bygget nye balkonger.

- Deretter ble all strøm i fellesarealer byttet ut og vi fikk nytt tavlerom i kjelleren. Nå har vi også nytt elektrisk brannvarslingsanlegg på hele huset.

Postkasser og callinganlegg er også byttet ut.

- Vi har dessuten fått nytt nøkkelsystem til utgangsdørene .

- Nå er det altså rørsystemet som skal byttes ut. Under deler av rørfornyelsen hadde beboerne tilgang på toalett og dusj i kjelleren. men nå som bunnledningen tas må vannet stenges i alle leiligheter, sier hun.


Les flere nyheter fra Sarpsbortg Arbeiderblad her!


Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED
Her er embedkoden:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.