*Nettavisen* Økonomi.

Her er årets dyreste hytter

Foto: (Finn.no)

Klesbaron slo til og satte ny prisrekord. Se bildene.

21.12.11 21:28

Det var klesarvingen Joachim Varner som stakk av med norgesrekorden da han kjøpte landstedet Flekkenveien 80 på Tjøme i sommer.

SE BILDER NEDERST I SAKEN

35 millioner kroner var én million over den gamle rekorden i Blindleia fra 2004.

Bolighandel1: Selg uten megler

Nest dyrest i år ble hyttekollektivet som de fire barna til skipsreder Anders C.G. Wilhelmsen kjøpte for 26,75 millioner kroner i Ødekjærveien på Tjøme.

Eiendomsinvestor Øystein Tenold betalte 23,6 millioner kroner for kongelandstedet til den avdøde skilegenden Ivar Formo i Sandefjord. Dette er en av de få virkelig dyre landstedene ved sjøen som har gått over prisantydning.

Kjøpte Slottet
I Grimstad gikk praktstedet «Slottet» - tilhørende tidligere skipsreder Jan Fredrik Wangen - for 23 millioner kroner. Kjøper var Eina Aas, investoren som har tjent seg søkkrik på strøm.

Den 9,5 mål store fritidsperlen i Stoppedalen på Skåtøy i Kragerø ble kjøpt av den mediesky Oslo-mannen Fredrik Wiese for 22 millioner. Wiese er blant annet involvert i flere shipping- og investeringsselskaper.

Matmilliardær Stein Erik Hagen har gjort Kragerø til familens tilholdssted om sommeren. De disponerer flere eksklusive eiendommer i den populære skjærgården. I sommer kjøpte Hagens selskpa Tvist 7 AS landstedet Roberen for 16 millioner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Finn)

Anders Onarheim, megleress med en lang karriere bak seg i toppledelsen i det nordiske meglerhuset Carnegie, kjøpte hytte i Tanganeveien i Kragerø for 15 millioner kroner. Han fikk prutet prisen ned fra 18 milioner.

Hummerviga utenfor Kristiansand ble solgt for hele 19,25 millioner til Bjørn Bill og Linda Eriksen, som blant annet eier Stavanger Smådyrklinikk. Dette er prisrekord i området, og en sjeldent høy pris for et landsted utenfor toppområdene Tjøme, Sandefjord og Blindleia.

Billigere på fjellet
Hyttene på fjellet går normalt ikke til så høye priser som stedene ved sjøen. Årsaken er at tilbudet av strandeiendommer er begrenset, ikke minst på grunn av byggeforbudet i strandsonen.

Her er noen transakjsjoner på fjellet:

Likevel ble det satt prisrekord på Hafjell da eiendomsinvestor Bjørn Anders Braathen la 22 millioner på bordet for Lunnstadlia 27. Selger av denne perlen i det norske vinterfjellets svar på Beverly Hills er finansmannen Knut Stokke.

XXL-gründer Øyvind Tidemandsen betalte 13 millioner for en fritidseiendom i Rendalen.

4793

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.