NA24.no

Her er årets forretningskvinne

Sist oppdatert:
En rørt Gunvor Ulstein er kåret til årets forretningskvinne.

Etter tre år i sjefsstolen for Ulstein-konsernet, fikk Gunvor Ulstein i dag prisen som årets forretningskvinne.

- Jeg er helt rørt av å bli kåret til årets forretningskvinne, uttalte Ulstein på utdelingen i Oslo fredag.

Ærer sjampis-gründer
Prisen «Årets forretningskvinne» ble opprettet i 1972, av champagnehuset Veuve Clicquot., som da var 200 år gammelt. Opprettelsen ble satt i gang for å ære gründeren av Veuve Clicquot, Madame Clicquot Ponsardin, som i 1805 bare 27 år overtok champagnehuset etter sin avdøde mann.

I juryen satt Erik Amlie, Kristin Clemet og Kaci Kullmann Five. Hun presenterte prisen til vinneren slik:

- Denne prisen gir deg tilgang til et stort kvinnenettverk, uten å ta jaktprøven. Der setter jeg grensen. Champagne er noe helt annet, sa Kullmann Five , og la til at det finnes mange sterke mannsnettverk.

- Viktig å trekke kvinner frem
Gunvor Ulstein har vært konsernsjef for Ulstein siden 2003, og styrt bedriften til en sterk økonomisk og teknisk utvikling. Ulsteinkonsernet har nærmere 90 års erfaring innen skipsbygging, og har opparbeidet betydelig kompetanse innen utvikling, salg og bygging av skip tilpasset krevende marine operasjoner.

I tillegg har selskapet bygd opp høy kompetanse og avanserte produkter innen skipsdesign og maritim elektro og elektronikk.

Gunvor Ulstein uttalte på presentasjonen at det er viktig å trekke kvinnene frem til sjefsjobbene. Selv kommer hun fra en familie hvor gutter og jenter ble likestilt.

- Få også kvinnene fram. De er ofte litt beskjedne, men tar utfordringene, sa Ulstein til den kvinnedominerte forsamlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere