Her er «Årets frilanser»

Øyvind Strømmen mottok prisen «Årets frilanser» under Frilans 11 på Lillestrøm. Prisen er på 25.000 kroner og et diplom tegnet av Finn Graff.

Øyvind Strømmen mottok prisen «Årets frilanser» under Frilans 11 på Lillestrøm. Prisen er på 25.000 kroner og et diplom tegnet av Finn Graff. Foto: Inge Ove Tysnes

Øyvind Strømmen til topps.

Øyvind Strømmen er kåret til «Årets frilanser» av Frilansjournalistene/Norsk journalistlag.

Juryen uttaler
Øyvind Strømmen har i mange år fulgt høyreekstreme og islamfientlige blogger på internett. Juryen uttaler at Strømmen har utmerket seg med journalistisk gravearbeid innen et vesentlig, lenge ignorert og ofte kontroversielt samfunnsområde. Det er sjelden frilansere har anledning til å fordype seg i temaer eller problemstillinger, denne disiplinen er ofte forbeholdt store redaksjoner med sterkere økonomiske muskler enn en enslig frilanser med hjemmekontor. Når en frilanser arbeider med gravende journalistikk over tid skyldes det gjerne en dyp interesse eller fascinasjon for et tema.

Engasjert debattant
I tiden etter 22. juli-terroren skrev Strømmen artikler, innlegg, og kronikker og han ga en rekke intervjuer om temaet og var en synlig journalist og engasjert debattant med unik innsikt i et tema som kommer til å følge oss i lang tid. Det står stor respekt av hans innsats også fordi den understreker pressens samfunnsmessige rolle og ansvar.

Prisvinneren er utdannet innen journalistikk og religionsvitenskap, og skriver særlig om religion, religiøs ekstremisme og politisk ekstremisme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.