NA24.no

Her er årets gründer

Sist oppdatert:
Redaktør Ellen Arnstad har kåret årets kvinnelige gründer. Sjekk hvem.

Årets kvinnelige gründer 2006 smykker seg med suksess.

NA24 - din næringslivsavis

Magasinet HENNE har kåret Birgit Løitegaard, kvinnen bak smykkekjeden Arts & Crafts, til årets kvinnelige gründer i knivskarp konkurranse med 49 andre driftige og kreative norske kvinner.

HENNEs Ellen Arnstad kårer Arts & Crafts-gründer Birgit Løitegaard til Årets kvinnelige gründer 2006.

Dette er første gangen magasinet deler ut en slik pris.

- Vi vil sette fokus på innovasjon og nyskapning signert kvinner, forteller sjefredaktør Ellen Arnstad, i en pressemelding.

- I kriteriene for prisen har vi lagt vekt på den gode idé som er satt ut i livet og som har skapt resultater, eller har store muligheter for det. I tillegg ønsker HENNE å motivere andre kvinner til å våge litt mer enn de nødvendigvis er oppdratt til, sier Arnstad.

Fra geisha til gründer
Birgit Løitegaard har livnært seg som geisha, bodd på en filippinsk paradisstrand og solgt egenlagde smykker på gata i Japan. I dag driver hun 20 Arts & Crafts-buikker i Norge og har vært med på å skape over 100 arbeidsplasser. Firmaet har en omsetning på 60 millioner, og smykkene hennes selges til 17 land.

- Det jeg en gang trodde var så galt og dumt ved meg - de kvalitetene som ikke ble verdsatt på skolen - har vist seg å være bra. Jeg var alltid litt håpløs. Gikk med rare klær og fant på merkelige ting, men jeg har alltid vært kreativ og løsningsorientert, sier Birgit Løitegaard, i meldingen.

Juryen for Årets kvinnelige gründer består av sjefedaktør Ellen Arnstad, likestillingsminister Karita Bekkemellem, direktør Gunn Ovesen i Innovasjon Norge og Stig Haug i Stig og Steins Idélaboratorium.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere