*Nettavisen* Økonomi.

Her er årets hyttekupp

Prisen på herligheten er kuttet med 20 millioner.

18.09.08 15:15

- Vi har fått et oppdrag fra tingretten om å selge hytten. Da er det noen kreditorer som ikke er fornøyd med betalingsevnen. Når kreditorene ikke får det de skylder, blir det begjært tvangssalg, sier Bjørn Engemobakken, daglig leder av eiendomsmeglerfirmaet Rønes & Engemobakken til NA24.

NA24 – din næringslivsavis

Det er ikke bare i USA prisene på eiendom stuper. Den norsk-engelske lorden Bjørn Teksnes har slitt i årevis med å kvitte seg med sin gedigne hytte i Hedmark.

Da Teksnes la ut hytten for salg for første gang for to og et halvt år siden, var prisantydningen formidable 30 millioner kroner. Det gjorde hytten til den dyreste på hyttemarkedet den gangen. Teksnes var såpass sikker å få solgt palasset at han ikke ville ha meglerhjelp.

Nå er hytten lagt ut på tvangssalg, og prisen er kuttet til under en tredjedel(!) av den opprinnelige prisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vision Completed AS

Tidenes rabatt?
I takt med den kronisk uteblivende interessen fra andre kjøpere, har prisen siden den gang blitt kuttet flere ganger, og megleren er blitt skiftet ut.

I første omgang ble prisen kuttet med seks millioner til 24 millioner kroner. Da ingen ville kjøpe, flesket Teksnes til med en skikkelig rabatt i april i år. Prisen ble barbert med ytterligere ti millioner, og nå kunne hytten, som består av over 1000 kvadratmeter ren luksus, bli din for 14,9 millioner kroner. Teksnes klarte likevel ikke lokke noen kjøpere ut på banen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vision Completed AS

Prøver på nytt
I går ble hytten lagt ut for salg nok en gang med en prisantydning på 9,8 millioner kroner. Det har altså vært smart å vente med å slå til.

- Prisen er lav, i alle fall i forhold til den opprinnelige prisantydningen?

- Man kan heller spørre seg om den gamle prisantydningen var markedspris, mener Engemobakken, som tipper det er investert mellom 15-20 millioner kroner på stedet.

- Dagens pris henger ikke sammen med investeringen. Det er investert mye mer enn det man kan få igjen i det åpne markedet, etter det vi tror. Det blir spennende å se hva vi får for den, sier Engemobakken, og forteller at det allerede har vært et firma som har vist seriøs interesse for hytten etter at den ble lagt ut på nytt.

I luksushytten har alle soverom eget boblebad og steamdusj, i tillegg til at hytten rommer en bassengdel på 180 kvadratmeter med både basseng, badstue, tyrkisk bad og treningsstudio.

Utenfor Elverum
Hytten ligger en halvtime fra Elverum, midt i skogen i Hedmark. Det er den grisgrendte beliggenheten som ifølge Engemobakken er årsaken til at hytten er så vanskelig å få solgt.

- Hvor mange er det som plasserer en hytteinvestering til over 20 millioner kroner langt ute i skogen? spør megleren seg.

Engemobakken mener at hyttemarkedet i dette segmentet er særlig sprekt for tiden, men mener at to, tre bedrifter kan være aktuelle til å kjøpe stedet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Vision Completed AS

- Selger alt
Lord Bjørn Teksnes er 62 år og har røtter på Vestlandet. Tittelen Lord fikk han da kjøpte et hus i England for mer enn 20 år siden, der navnet Lord Colehurst fulgte med på kjøpet. Siden satset han på blant annet på eiendom. I april i år skrev Dagbladet at Teksnes ville selge alle eiendommer, kjøpe en diger seilbåt, og dra på en årelang jordomseiling.

Nå har altså forsmådde kreditorer sørget for at hytten utenfor Elverum havner på tvangssalg.

Teksnes selv har ikke besvart NA24s henvendelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.