*Nettavisen* Økonomi.

Her er årets lokalavis

Redaktør Birger Amundsen i Svalbardposten, flankert av juryen. Fra v., Bergit Sønstebø Svendseid, Johanne Grieg Kippenbroeck, Birger Amundsen, Anne Kari Jacobsen og Frode Rekve. Foto: Vidar Alfarnes

Svalbardposten stakk av med seieren.

Svalbardposten er kåret til årets lokalavis. Prisen ble delt ut på Landslaget for lokalavisers (LLA) landsmøte i Oslo nå i helgen, melder LLA.

Juryen uttaler blant annet at vinneravisa holder et imponerende høyt journalistisk nivå. Landets nordligste lokalavis griper også tak i de nyhetene som angår hele lokalsamfunnet på en forbilddelig måte. Riktig kildebruk, sikker prioritering og engasjerte lederartikler bidrar sterkt til å gjøre Svalbardposten til en relevant og viktig lokalavis.

Lokalavisene Dalane Tidende og Vest-Telemark Blad fikk hederlig omtale i årets lokalavis-konkurranse.

LLA delte også ut følgende priser: Årets lokalavisfoto til Gro Smith og Saltenposten, LLAs journalistpris til Vegard Venli og Varingen og markedsprisen til Stangeavisa.

Sunnhordland fikk prisen for årets lokalavisside. Styreleder i LLA, redaktør Ståle Melhus i Fanaposten, ble gjenvalgt.

Det var kulturminister Anniken Huitfeldt som åpnet landsmøtet. Statsråden understreket hvor viktige lokalavisene er for lokaldemokratiet, og gledet seg over avisenes engasjement i opptakten til årets kommunevalg. LLAs landsmøte har handlet mest om produktutvikling, men også om avisenes rammevilkår.

LLA er organisasjonen for over 100 av landets aviser. Disse avisene har en meget stabil oppslutning og la nylig fram positive opplagstall.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.