Gå til sidens hovedinnhold

Her er billigst påskepris til Europas vårperler

Sjekk innsidetipsene og billigste siste-liten priser til fem av Europas vårperler.

Reisesøkenettsiden momondo har på vegne av Nettavisen utarbeidet en rykende fersk oversikt over de billigste, og tilgjengelige, flybillettene til fem av europas vårperler i påsken. Vi snakker da avreise askeonsdag og retur lørdag påskeaften.

Byene er Amsterdam, Paris, London, Berlin og Barcelona.

I alle disse byene hører fuglesang, vårsol og fortau med yrende liv påsken til.

Ifølge søketallene på omondo er Barcelona og Lisboa Europas mest populære storbyer blant nordmenn påsken 2014.

Paris:

Ifølge momondos ferske prissøk 10. april kan du få flybillett tur-retur Oslo-Paris for rundt 3.700 kroner. Søket er foretatt med utgangspunkt i avreise onsdag 16. april og hjemreise lørdag19. april. Hotellsøket viser at du kan bo på trestjerners hotell for rundt 500 kroner og oppover per natt.

Å sitte i trappa foran Paris sin berømte kirke Sacre-Coeur, bringer frem vårfølelsen i enhver forfrossen nordmann. Reiser du med småbarn og besøker denne kirken, bør du ta taubanen, Le Funiculaire. Denne går fra Place Saint-Pierre nedenfor kirken. Billett kan du kjøpe der og da.

- Taubanen tar bare 2-3 minutter, men turen er rett og slett magisk. En sikker suksess for barna, forteller momondos markedssjef i Norge, Camilla Moe Bogen.

Pannekaker på cafe Ronsard

Etter taubanen, bør du ta en tur ned til krypten til venstre for hovedinngangen, og en tur i inne i domen. Herfra starter klatreturen på 300 trinn opp en smal vindeltrapp, som tar deg videre ut på taket.

- Utsikten du får over byen fra toppen overgår det meste. Sacre-Coeur er det nest høyeste punktet i Paris etter Eiffeltårnet, forteller Moe Bogen.

Når du er tilbake på bakkenivå, kan du taubanen ned igjen og spise pannekaker på Café Ronsard. Den koselige cafeén ligger i Place Saint-Pierre nummer 13.

Berlin:

Til og fra Berlin, kan du også komme deg for rundt 3700 kroner i påsken (avreise 16.04 og retur 21.04).

Langs bredden av Flutgraben i Berlin, en liten kanal som går ut fra Landwehrkanal, finner du en rekke av små, gammeldagse trehus. Disse tilhører kafeen og salongen kjent som Freischwimmer.

- I 1930-årene ble husene brukt til båtutleie. I dag huser de en av Kreuzbergs mest populære kafeer, forteller Moe Bogen i momondo.

Du hører vannet klukke utenfor, og peisen er tent om vinteren. Når det våres forvandles stedet fra koselig til fortryllende.

- Her kan du sitte og spise på takterrassen omkranset av ville roser. Eller du kan ta med måltidet inn i selve naustet. I naustet kan du faktisk også legge til kai om du er eventyrlysten nok til å ankomme i jolle, sier markedssjefen.

Barcelona:

For cirka 3200 kroner kan du velge som mange andre nordmenn å feire påske i Barcelona. Da bør du ifølge momondos app momondo Places ta en tur innom restauranten ABaC. Denne restauranten består av en moderne glasspaviljong festet til en elegant villa. Innredningen er dus og diskré, og de store vinduene gir utsyn mot den vakre og velstelte hagen.

- Jordi Cruz, den unge kokken som overtok restauranten i 2010, har blitt tildelt en Michelin-stjerne for maten sin. Her får du delikatesser som østers med grønt epleskum og viltkjøtt med trøfler. Det er vanskelig å finne et bedre sted å nyte påskesolen, sier Moe Bogen.

Restauranten er en del av et lite og eksklusivt hotell som har 15 smakfullt dekorerte gjesterom og et lukseriøst spa. Vær på utkikk etter spesielle gourmet-pakker, tilgjengelig på nett, som inkluderer overnatting og middag.

På det luksuriøse hotellet kan du bo for 3085 kroner per natt og oppover.

London:

Fly tur/retur London kan ennå få for i underkant av 2000 kroner. Mange av den engelske hovedstadens shoppingområder preges av store kjeder som vi også finner her hjemme. Der skiller Gabriel’s Wharf seg ut.

- De fleste designervarene som er til salg her – malerier, smykker og klær – finner du ikke andre steder i London - eller i verden for den saks skyld. De skreddersydde varene lages også på stedet, forteller Moe Bogen.

Titter du gjennom vinduene, vil du se symaskiner, strykebrett, staffelier og bunter med garn. Fasadene er malt i glade farger og skiltene er forskjellig fra butikk til butikk.

- Butikkene er satt opp i en rekke av tidligere garasjer tett ved bredden av Themsen. De ligger halvveis skjult bak et pizzeria, hvor måkeskrik og vannsprut sørger for en maritim atmosfære. I midten finner du et lite, landsby-lignende torg, hvor du kan sitte ned for en liten matbit eller noe å drikke, forteller Moe Bogen.

Amsterdam:

Amsterdam er fantastisk om våren. Kom deg dit for 1900 kroner og oppover i påsken. I Amsterdam bør du besøke restauranten De Kas. Heldigvis har Kas restaurant og planteskole glass på alle kanter. Slik kan du nyte de fantastiske omgivelsene.

- Dette tidligere drivhuset fra 1920-tallet var i ferd med å bli revet. Så bestemte kokken Gert Jan Hageman seg for å gjøre det om til sin egen private grønnsaksflekk. Kas er nå en av de flotteste restaurantene i byen, sier Moe Bogen fra momondo.

En spasertur gjennom området, akkurat i midten av Amsterdams mest idylliske park, Frankendael Parke – er i følge momondo places-appen et must.

- Kas serverer friske, originale retter, kun med de beste ingrediensene. Deres egne produkter har selvfølgelig hovedfokus – og de er fantastiske, forteller Moe Bogen

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley