Gå til sidens hovedinnhold

Her er børsene åpne

Europa staker ut retningen for forsinkede nordiske børser.

Handelen på børsene i Europa er i full gang, selv om Oslo Børs er rammet av teknisk svikt i Sverige.

NA24 - din næringslivsavis

De nordiske børsene opplever nye problemer. For andre dag på rad medfører feil ved handelssystemet Saxess gjør at meglerhusene ikke får koblet seg opp til den nordiske handelsplattformen. Dermed er børsåpningen blitt utsatt med tre timer.

Les mer: Fullt kaos på børsen

I London er det en helt annen stemning. Den kjente FTSE 100-indeksen stiger 0,37 prosent tirsdag formiddag.

Lysning for bank
Royal Bank of Scotland er blant bidragsyterne til børsoppgangen i London. Blant annet skyldes det spekulasjoner om at det britiske aktivistfondet « The Children's Investment Fund» er i ferd med å kjøpe seg opp i banken. I tillegg har en emisjon i den britiske storbanken gått bra. Det skriver Reuters.

Det er også oppgang ved flere av de andre europeiske børsene. I Milan blir MIB30-indeksen sendt opp 0,13 prosent, mens CAC 40 i Paris løftes 0,30 prosent.

Det er likevel ikke oppgang ved flere av de andre viktig børsene. I Tyskland faller DAX-indeksen 0,33 prosent, mens børsen i Madrid faller 0,19 prosent.

Ned i Asia
I Asia falt aksjene for første gang på fire dager. Den sammenveide regionindeksen til Morgan Stanley Capital International var i morgentimene ned 1,2 prosent tirsdag. Nok en gang er det finansaksjene som trekker nedover. Det skjer etter at markedet fikk en påminnelse mandag om at tapene ikke er over i sektoren.

Les mer: Frykten råder på børsene

Den britiske utlåneren Bradford & Bingley melder at de trenger påfyll av frisk kapital for å opprettholde forpliktelsene sine. Samtidig fikk toppsjefen Wachovia også markedet til å være ekstra oppmerksom på situasjonen i finansmarkedet.

De tre nøkkelindeksene på Wall Street falt alle over 1 prosent. Dow Jones endte ned 1,06 prosent til 12.503,82 poeng, mens Nasdaq ble sendt nedover 1,23 prosent til 2.491,53 poeng, mens S&P 500 falt 1,05 prosent til 1.385,67 poeng.

Oljeprisen holder seg
I oljemarkedet holder prisene seg nær nivåene fra da Oslo Børs stengte i går. Mandag kveld steg prisene noe etter at en makrorapport viste at aktivitetsnivået sank mindre enn forventet. Det antyder innkjøpsindeksen ISM.

Julikontraktene på nordsjøolje omsettes for 127,24 dollar per fat ved råvarebørsen i London.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene