Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Her er børsrekorden

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Rekordkjøret er i gang på Oslo Børs.

Kaldt vær i USA sender hovedindeksen på Oslo Børs opp 1,30 prosent til 454,86 poeng. Den forrige rekorden ble satt på fredag, da hovedindeksen nådde 449,02 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Fredag avsluttet Oslo Børs på topp og satte ny historisk sluttnotering. Flere av tungvekterne satte også ny toppnotering og har aldri vært priset høyere av investorene. Mandag fortsetter kjøret.

Oljeprisen stiger
Utsikter til kaldere vær i USA sender oljeprisen oppover mandag morgen. Kaldt vær betyr fort at etterspørselen etter fyringsolje tar seg opp og sørger for et høyere forbruk av olje. I forrige uke begynte spekulanter å reversere sine short-posisjoner i oljemarkedet, og det bidro til å sende kontraktsprisen på råolje opp. Det er ventet at det kalde været vil bidra til at denne tendensen skal fortsette i starten på denne uken.

Prisen på et fat nordsjøolje med levering i mars ligger på 53,77 dollar ved råvarebørsen i London. Det er en oppgang på 0,62 prosent.

Statoil stiger 1,89 prosent til 162 kroner, mens Norsk Hydro klatrer 1,60 prosent til 190,25 kroner. DNO stiger 1,13 prosent til 12,56 kroner.

Milliardverdiene øker
Telenor, Yara og REC stiger til nye rekordnoteringer. Ny historisk toppnotering i telekonsernet Telenor er på 132 kroner og det verdsetter selskapet til 221,7 milliarder kroner. Yaras markedsverdi har passert 49 milliarder kroner da kursen satte ny rekord på 162,50 kroner. Solenergiselskapet RECs nye toppnotering er på 142 kroner og det priser selskapet til 70 milliarder kroner.

Torskeoppdretterne i Codfarmers fortsetter den sterke avslutningen i forrige uke. Aksjekursen stiger 7,69 prosent til 35 kroner og det sender aksjen til toppen av vinnerlisten.

TTS Marine melder at de styrker posisjonen innen offshoremarkedet gjennom å kjøpe selskapet ICD Projects. Markedet svarer med å sende TTS opp 7,02 prosent til 80 kroner.

- Ved kjøp av ICD Projects AS vil TTS bli en komplett leverandør av avansert offshore håndteringsutstyr, inklusive offshore kraner, skriver TTS

Oljeserviceselskapet Subsea 7 følger etter på vinnerlisten med en oppgang på 5,65 prosent til 112,25 kroner. Interessen for selskapet er stort.

IT-selskap Birdstep stiger 4,74 prosent til 11,05 kroner. Juniper Networks har lagt inn en betydelig ordre på tilsluttede databaseprodukter i Birdstep. Det er ikke opplyst hva ordren er verdt, men selskapet selv mener at det er et viktig bevis på at de har sterke produkter.

Nytt selskap på børsen
Hexagon topper taperlisten med en tilbakegang på 14,74 prosent til 10,70 kroner. Utfisjoneringen av Comrod har med virkning i dag. Ti aksjer i Hexagon gir rett til en aksje i det nye børsselskapet Comrod, og Hexagon går uten denne retten mandag. Hexagon-aksjonærene er dermed blitt eiere i Comrod mandag.

NorDiag følger etter med en nedgang på 10,53 prosent til 8,50 kroner.

Simtronics faller 4,76 prosent til 2,60 kroner. Selskapet melder at de har prospektet klart for emisjonen. Tegningskursen vil ligge i intervallet mellom 1,20 og 3 kroner i emisjonen på inntil 30 millioner kroner.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!