Her er de dyreste fjellhyttene

Her er de mest eksklusive fjelleiendommene ute for salg.

Prisene for fritidsboliger på fjellet steg med 4,4 prosent det siste året, ifølge Eiendom Norges fritidsboligstatistikk for fjellhytter.

I midten av februar lå det en rekke luksuriøse fjelleiendommer ute for salg på Finn.no.

PRIS 25 mill: Denne leiligheten som går over to toppetatsjer på  Dr.Holms Hotel på Geilo, er på 270 kvadratmeter. Foto: Eiendomsmegler 1


Toppleilighet over to etasjer

Det dyreste fjellobjektet som ligger ute på Finn.no, ligger på Geilo. Prisforlangende for den 700 kvadratmeter store hytta er 39 millioner kroner.

En god nummer to er den eksklusiv høyfjellsleiligheten, som går over de to øverste etasjene på Dr. Holms Hotel på Geilo. Prisen for objektet på 270 kvadratmeter og med fire soverom, er 25 millioner kroner.

I annonsen beskrives leiligheten, som er i britisk herregårdsstil, som «elegant, usjenert, eksklusiv, med alpinbakker, turstier og løyper like utenfor og med gjennomgående høy kvalitet materialer og håndverk».

Eie
Eie

-UNIK: I Hemsedal ligger denne hytta til 22 millioner kroner.

Egen skistall

Tett etterfulgt følger hytta til 22 millioner kroner med adresse i Sjåstadleine på Hemsedal. Fjellhytta skal ha kvaliteter utover det vanlige, ski inn/ut, panoramautsikt, og ha en av Hemsedals beste beliggenheter, ifølge annonsen.

–Det unike er at det ikke finnes tilsvarende beliggenhet, størrelse, standard og kvaliteter i fritidsboligmarkedet i Hemsedal og flere andre vinterdestinasjoner, reklamerer eiendomsmegler Chris A. Skoug i Eie.

Hytta er på 330 kvadratmeter, har integrerte garasje, egen skistall og omkledningsrom, fem soverom, tre bad og to stuer. Det er i tillegg vannbåren varme i alle gulv.PRIS 19,5 MILL: -Hytta er bygget i stav og laft og går over tre plan, sier eiendomsmegler Jannike Seljevoll Herleiksplass ved Herland Eiendom Geilo. Foto: Herland Eiendom


Naturskjønne omgivelser

På Geilo ligger også den 4. dyreste hytta, i Havsdalsvegen, ute for salg. Prisforlangende for den nærmere 320 kvadratmeter store hytta med fem soverom er 19,5 millioner kroner.

– Denne fantastiske hytta er tegnet av arkitekt Kristen Sandaas og bygget av Hendug, et lokal anerkjent snekkerfirma. Hytta har meget høy kvalitet på materialvalg så vel som håndverket som er utført. Hytta er bygget i stav og laft og går over tre plan, sier eiendomsmegler Jannike Seljevoll Herleiksplass ved Herland Eiendom Geilo.

Hun trekker også frem at materialvalg og overflater lekkert er satt sammen i samarbeid med interiørarkitekt Elin Fossland.

– Meget gjennomtenkt arkitektur samt praktisk planløsning. Hytta er bygget med flere soner, som gir kvalitetstid enten man er to personer eller hele storfamilien på hyttetur, fortsetter eiendomsmegleren.

Det skal heller ikke være noe å si på beliggenhetene.

– Hytta har en meget god beliggenhet ved skibakken som har et godt tilbud til både store og små. Flotte langrennsløyper og turstier går også rett forbi hytten. Sommer og vinter kan man enkelt benytte seg av det beste norsk fjellheim har å tilby. Hytten har gode solforhold hele året, reklamerer Herleiksplass videre.


13 SOVEROM: Eventyrlige "Hustadhagen" i Hemsedal har stort utleiepotensialet.  Foto: Privat

Utleiepotensiale

I 2004 ble eventyrlige Hustadhagen i Hemsedal, eller Skandinavias alper ifølge selger, ført opp.

Fjellhytta på over 400 kvadratmeter ligger ute med en prisantydning på 15 millioner kroner.

Det er hele 13 soverom, 6,5 bad, seks stuer, trimrom, skrivestue, en rekke bad, en frittstående hytte, samt fire kjøkken. Dette gjør at det også potensielt er store inntektsmuligheter ved utleie.

«Eiendommens bebyggelse består av en stor enebolig med sokkelleilighet, et tilbygget anneks og en frittstående hytte i laftet tømmer. Ved gårdsplass er det oppført en overbygd grill/bålplass, samt to innebygde containere med permanent takkonstruksjon», heter det i annonsen.

Eiendommen skal ligge vakkert til, med utsikt mot Hemsedal skisenter, ha gode solforhold, og standarden skal være gjennomgående høy.

15 MILL: Denne leiligheten på Norefjell har bad med spa-følelse. Foto: Sem & Johnsen Eiendomsmegling

Helt spa

Også på Norefjell ligger det objekter i det høye prissjiktet. I Norefjelltunet er prisforlangende for den ca. 230 kvadratmeter store leiligheten over to plan 15 millioner kroner.

- Dette er en meget flott «lodgepreget» leilighet på toppen av Norefjell, med en fantastisk utsikt midt i alpinbakken, sier eiendomsmegler Morten Høegh hos Sem & Johnsen Eiendomsmegling.

I tillegg følger flere parkeringsplasser med, samt et bad med spa-følelse.


ETTERTRAKTET BELIGGENHET: Denne fjellhytta på Beitostølen ligger ute for slag til 13,5 millioner kroner. Foto: Privatmegleren


- Kaster seg i bilen

– Det var veldig stor etterspørsel etter fjelleiendommer. Nå kaster folk seg i bilen for å se på objekter på Beitostølen. Så her er det trøkk, og interessen blir bare større og større, sier eiendomsmegler Anders Lysholm hos Privatmegleren.

Et av objektene som han har ute for salg nå ligger i Bjødnabakkvegen på Beitostølen. Prisen er 13,5 millioner kroner.

Fritidsboligen er på nærmere 230 kvadratmeter, har garasje, utsikt, badstue, fire soverom og like mange bad, tre stuer og tomt på nærmere 1,3 mål.

I 2015 stod fjellhytta, som opprinnelig er fra 1995, revet ned og bygget opp.

– Hytta er svært lite brukt og fremstår som ny. Alt er strøkent. Eierne har valgt de beste løsningene over hele linjen. Hyttas høye plassering på tomten sørger også for gode solforhold og ikke minst en fantastisk utsikt over nærliggende fjellområder. Det er heller ingenting å si på beliggenheten, sier Lysholm.

Han viser til at det både er gangavstand til sentrum og ligger i umiddelbar nærhet til ski- og turmuligheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.