NA24.no

Her er den beste whiskyen

Sist oppdatert:
NA24 har vært på eksklusiv test i London. Jostein Pedersen fra NRK var ikke i tvil om hva han likte best.

LONDON (NA24): Så er det testet og dermed bevist. Den beste maltwhisky fra Skottland er også den dyreste!

NA24 - din næringslivsavis

NRK-kjendis Jostein Pedersen og NA24 fikk denne uke være med på en eksklusiv testsmaking av utmerkede maltwhisky hos Diaego, verdens ledende aktør innen alkoholholdige drikker.

Denne gang lanserte firmaet ni utsøkte maltwhiskyer, noen 30 år gamle og alle utgitt i svært begrenset antall flasker. Blant testerne for øvrig var folk fra noen av Londons mest eksklusive barer og sprithandlere.

- For en whisky-elsker er dette rene julekvelden, sier Jostein Pedersen, som ikke kan huske sist han fikk smake slike edle dråper. Jostein har bodd i London de siste ti årene, og har uten sammenligning for øvrig drukket champagne med Kate Moss.

Pris og kvalitet
- Jeg smakte på samtlige ni sorter og likte best 30 år gamle maltwhisky fra Lagavulin. Og det er jo typisk at kvalitet og smak har noe med pris å gjøre. Litt skuffende, men sant, sier Jostein Pedersen. Hans favoritt utgis nå i et antall av kun 2300 flasker som skal selges utvalgte steder i Europa og USA. Prisen pr. flaske er om lag 3000 kroner.

Samlere og whisky-elskere med penger vil sikkert løpe og kjøpe både 30 år gamle Lagavulin og flere av de åtte andre maltsortene som snart kommer i hyllene hos få og eksklusive forhandlere og barer.

Stor begivenhet
- Dette er en stor begivenhet og en betydelig lansering for de som nyter og samler eksklusiv maltwhisky produsert i Skottland, sier Anne Bækkelund som jobber med markedsføring i Diaego.

Anne er fra Hamar og har jobbet 11 år i denne bransjen, seks av disse i London. Diageo har for øvrig kontorer i 80 land og 20 000 ansatte. Selskapet er listet både på New York Stock Exchange (DEO) og London Stock Exchange (DGE).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere