NA24.no

Her er den hemmelige forliksavtalen til Cathrine Larsåsen

Sist oppdatert:
Se den hemmelige forliksavtalen mellom Cathrine Larsåsen og solariumskjede.

Gründer og administrerende direktør av solariumskjeden «Brun og blid», Thorbjørn Frantzen, sparker staven under Cathrine Larsåsen.

FØLG NETTAVISEN NA24 PÅ FACEBOOK

- Jeg tror ikke hun har peiling for å si det rett ut - hun virker ganske søvnig på meg, sier Frantzen til Nettavisen NA24 Propaganda.

- Hun har en salgskåt agent, som sikkert er blitt nedringt av bedrifter som vil bruke henne etter at hun har blitt mye eksponert i media, fortsetter Frantzen.

Det er «Skal vi danse»-stjernens uttalelser i siste nummer av Se og Hør Weekend at reklamebildene for «Brun og blid», av en lettkledd Larsåsen på store plakter rundt omkring i storbyer som Oslo og Bergen er forbudt å vise.

- De har forbud mot å bruke disse bildene! De lovet å fjerne dem for tre år siden, men de henger fortsatt oppe. Senest for to dager siden så jeg dem på St. Hanshaugen i Oslo, kan Larsåsen fortelle Se og Hør.

Se og Hør erfarer også at Larsåsen igjen vil ta saken for retten.

- Ingeting hun sier har rot i virkeligheten

Frantzen mener at Larsåsen river på første forsøk med den uttalelsen.

- Vi ble svært overrasket over utfallet fra Larsåsen. Hun fremsetter uriktige påstander og det synes vi er alvorlig. Dersom hun leser avtalen hun selv har undertegnet, vil hun se at ingenting av det hun påstår har rot i virkeligheten. Vi forholder oss til avtalen og Larsåsen vil være fjernet fra de få sentrene som fortsatt bruker bilder av henne innen utgangen av året, sier Frantzen.

Han viser til rettsforliket mellom Larsåsen og «Brun og blid», datert 19. oktober 2009. Bakgrunnen var uenighet om lengden på modellavtalen som ikke var spesifisert i den opprinnelige avtalen fra 18. juni 2008.

- Hun er ikke akkurat Celina Midelfart

Forliksavtalen, som er vedlagt i saken, viser at Larsåsen skal ha fått 25.000 kroner for 2009, 100.000 for 2010 og 50.000 for årene 2011 og 2012.

- I tillegg påstår de, i alle fall i media, at vi ikke betaler. Tror hun merker veldig godt når det kommer penger. Er jo ikke akkurat Celina Midelfart vi snakker om her, men det er lenge siden januar selvsagt, men dessverre er det 12 måneder i 2012 også, sier Frantzen.

I avtalens punkt tre heter det:

«Dersom Brun og Blid Solsenter AS fortsetter å bruke bilder av Cathrine Larsåsen i reklame utover 01.01.2011 skal selskapet betale for kr 50.000 per anno til og med 21.12.2012 da denne avtalen uansett opphører.»

- Det er i alle fall ingen tvil om at vi hele tiden har hatt rett på bruke bildene, og vi har i tillegg betalt for denne bruken hvert år, men de siste årene er det kun noen gamle fasader som har hengt igjen. Men vi har likevel selvsagt betalt. Det er mange år siden vi trykket nye bilder av henne, det har faktisk ikke skjedd etter forliket, sier Frantzen.

Frantzen antar at hennes markedsverdi har økt betraktelig etter hennes suksess med «Skal vi danse», og at mulige sponsorer spør om hun har avtaler med andre.

- Agenten oppfatter nok avtalen med «Brun og blid» som plagsom eller salgsforstyrrende, så enten åpner han ikke avtalen og ser hva som faktisk står, eller så kan han ikke lese eller tolke.

- I tillegg bruker han bevisst media som trussel mot oss, noe han har gjort i flere år. Vi forholder oss til avtalen, det svaret får han hver gang, og da løper han til Se og Hør. Det er vel lettere å «vinne» der enn i tingretten.

Les også:

Alle kan gjøre feil og glemme inngåtte avtaler

Frantzen understreker at han ikke har noen interesse av å bruke Larsåsen, og sier videre at han heller ikke har produsert nye bilder av henne siden forliket i 2009.

- Men jeg tror nok at «Brun og blid» kan skape et inntrykk av at det er veldig viktig for oss å bruke henne, siden ikke alle fasadene er skiftet. Dette skyldes ikke at det er Larsåsen det er bilder av, men at det koster rundt syv millioner kroner å skifte alle fasadene. Det gjør vi ikke hvert år, sier Frantzen.

- Prisen på syv millioner, er den samme om vi har bilde av gråstein på fasaden, eller katten til min tantes nabo, fortsetter han.

Han mener at alle kan gjøre feil, folk kan overse ting eller rett og slett glemme inngåtte avtaler.

- Larsåsen er således ikke noe unikt tilfelle, og det eneste som betyr noe for oss er at vi holder oss innenfor lover og regler og inngåtte avtaler, sier Frantzen.

Han trekker også frem, at siden forliket ble inngått, har solkjeden etablert en egen konkurranse hvor det hvert år siden 2010 er blitt kåret én modell gjennom brunogblidmodell.no.

NA24 har forsøkt å komme i kontakt med Cathrine Larsåsen for å få henne til å kommentere saken. Det har foreløpig ikke lykkes NA24 å få en kommentar fra henne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere