NA24.no

Her er den nye Diana

Sist oppdatert:
Et bilde av henne er verd minst 12.000 kroner.

LONDON (NA24): Dersom du er i London og oppdager Kate Middleton (25), ha kameraet klart og ta bilder.

Et rimelig bra bilde av 25-åringen er verd minst 12.000 kroner dersom du selger det til en engelsk avis eller et billedbyrå.

NA24 - din næringslivsavis

Kate Middleton er kjæresten til prins William. Selv om hun ennå ikke regnes som medlem av den britiske kongefamilien, er hun allerede fotografenes førstevalg – akkurat som prinsesse Diana var da hun levde. Det er forklaringen på at 12 fotografer og tre TV-team tirsdag morgen sto og ventet på Kate utenfor hennes hjem i Chelsea.

Fotografene var som vanlig tidlig ute. Noen er frilans-fotografer, men også det høyt respektable bildebyrået Associated Press var på plass sammen med et kamera-team fra Japan.

Opptil en halv million
Kate og prins William møttes i 2001 da de studerte på samme skole i Skottland, og de to turtelduene gjorde sin aller første opptreden sammen i 2004. I det siste har det kommet sterke rykter om at de to skal formalisere sitt forhold og kanskje til og med går med planer om å gifte seg.

Det er disse ryktene som har ført til den internasjonal pressens interesse for stadig nye bilder av Kate Middleton. Et bilde av henne tatt på gaten i London kan selges til en engelsk avis for mellom 3000 og 9000 kroner, litt avhengig av kvalitet og omstendigheter. Men tar du bilde av Kate i spesielle omstendigheter, som for eksempel da hun nylig fikk en parkeringsbot, blir honoraret det dobbelte.

LES MER: Må betale parkeringsbot

Avis-redaktører er villig til å betale opptil en halv million kroner for bilder av Kate i bikini på ei badestrand og kanskje mer dersom prins William også er med på bildene.

Men Kate Middleton er ennå ikke blitt en såkalt «kioskvelter» - en person som selger ekstra mange aviser. På den måten har hun lang vei å gå før hun oppnår samme status som prinsesse Diana, som fortsatt er på førstesider av engelske aviser ti år etter sin død.

Vil stoppe jakten
Fotografenes intense jakt på bilder av Kate har først til at advokater som jobber for prins Charles nå vurderer å gå til engelsk rett for å stoppe, eller i det minste redusere, fotografenes muligheter til å følge Kate. I dag er det slik at minst et dusin fotografer står oppstilt utenfor hennes bolig og et lignende antall utenfor stedet der hun jobber. Både i lunch pauser og når hun beveger seg utendørs må Kate regne med å ha et haleheng av fotografer etter seg.

Utenfor Kates bolig er det alltid stasjonert politi. Politiet har også mottatt klager fra Kate fordi hun føler seg forfulgt og nå kan det hende fotografenes oppførsel vil havne i engelsk rett. Prins Charles vil for all del unngå en ny Diana-tragedie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere