NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Don Rosa, Egmont Serieforlaget/Scanpix)

Her er det best å jobbe

En kjent søkemotor troner på toppen over USAs beste arbeidsgivere. Hvem er best i Norge?

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Allerede nå har Fortune Magazine kåret de amerikanske selskapene som det er best å jobbe for i 2007. Lenger ned kan du komme med forslag på hvilken norsk arbeidsgiver som er den beste.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet som er kåret til beste arbeidsgiver er søkemotorgiganten Google. Blant tingene som drar opp er gratis måltider, svømmebasseng med spa og en gratis lege på stedet. Ingeniørene kan også benytte 20 prosent av arbeidstiden på individuelle prosjekter. Dette regnes som så attraktivt at selskapet mottar hele 1.300 søknader hver eneste dag.

Bioteknologiselskapet Genentech er kåret som det nest beste av de amerikanske selskapene. Genentech er kjent for å ha unormalt lojale ansatte og de tilbyr de ansatte en seksukers betalt superferie hvert sjette år de er ansatt.

Populære butikkjobber
Tredjeplassen tilfaller en privat matvarekjede, Wegmans Food Markets. Matvarekjeden mottar hvert år tusenvis av brev fra kunder som håper på å få en butikk i sitt nabolag. Kjeden som er grunnlagt i 1916 har nå 71 butikker i fem amerikanske stater.

USAs fjerde beste arbeidsgiver er selskapet Container Store. Dette lagerselskapet betaler de salgsansatte mellom 50 prosent og 100 prosent mer i lønn enn det som er gjennomsnittet. Nesten ti prosent av de ansatte jobber det de kaller familievennlige skift som er en kort arbeidsdag fra klokken 9 til 14.

Matvarekjedene er populære arbeidsplasser i USA. Femte beste arbeidsgiver er nemlig Whole Foods Market. Selskapet har satt begrensninger på hvor mye toppsjefene kan tjene og toppsjefen, John Mackey, reduserte sin egen lønn til 1 dollar.

Hvem er best i Norge?
Dette er de fem selskapene som er kåret til de femte beste arbeidsgiverne i USA. Men hvem er Norges beste arbeidsgiver? Send inn forslag og begrunnelse her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere