NA24.no

Her er det billigst sprit

Sist oppdatert:
Du kan spare mye på å kjøpe spriten utenlands. Aller billigst er det i Tyskland og Estland. Sjekk prisene her.

At prisene på Vinmonopolet i Norge er skyhøye, er en kjent sak. Derfor valfarter nordmenn til Systembolaget i Sverige for å sikre billig voksenbrus. Men reiser du enda lenger er prisene lavere enn hos söta bror.

Aftonbladet har hentet inn priser på ulike sprittyper i Sverige, Finland, Estland og Tyskland. Selv om det er mange hundrelapper å spare på å kjøre over svenskegrensen, er det billigst å handle spritholdige drikker i Tyskland og Estland.

En liter Absolut Vodka koster for eksempel 378 kroner per liter på Vinmonpolet. Reiser du til Sverige, må du ut med like over 274 kroner regnet i dagens kronekurs. I Finland koster tilsvarende flaske 179 kroner, mens du i Estland betaler 135 kroner.

Lavest Absolut-pris har Tyskland, med 115 kroner. Det vil si at spriten i Norge er mer enn tre ganger dyrere enn i surkålens hjemland.

Er du gin-elsker kan det også lønne seg med en utenlandstur. Mens Bombay Sapphire London Dry er billigst i Estland, koster Gordons Dry Gin minst i Tyskland. Prisforskjellen fra norske polpriser er på mellom 230 og 250 kroner.

Her er oversikten:

Prisene er regnet om til norske kroner fra lokal valuta.Alle priser oppgitt per liter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere