*Nettavisen* Økonomi.

Her er det nye meglerhuset

Foto: (scanpix)

Regjeringens egen aksjemegler er med på stjernelaget.

13.04.07 09:07

Jon Gunnar Pedersen er ikke særlig kjent i norsk offentlighet, men den tidligere Enskilda-analytikeren kommer nå tilbake til meglerbransjen.

NA24 - din næringslivsavis

Han er en av de fem initiativtakerne som står bak meglerhuset Arctic Securities som ble etablert torsdag. Dermed har de tidligere SEB Enskilda-toppene Mads Syversen og Petter Bakken samt eks-Carnegie megler Gaute Eie og tidligere JP Morgans Anders Eivind Eide fått med seg mannen som kalles regjeringens aksjemegler.

Sentral regjeringsrådgiver
Bakgrunnen for at Pedersen kalles dette er at han har vært en sentral rådgiver for både olje- og energidepartementet samt næringsdepartementet når de har foretatt blant annet nedsalg av aksjeposter, samt vært en meget sentral rådgiver i forbindelse med statens eierskap.

NA24 får torsdag kveld tak i tidligere Carnegie-megler Gaute Eie.

- Hvorfor gjør du dette?

- Dette gleder jeg meg allerede så mye til at det kan bli vanskelig å vente. Det er initiativtakere jeg har ekstrem respekt for, og jeg tror vi kan invitere inn og finne meget dyktige partnere og medarbeidere til å jobbe sammen med oss, sier Eie til NA24.

- Vi tror at vi kan tilføre noe nytt ved en ny og norsk forankret konkurrent i verdpapirmarkedet. Det nye selskapet skal fra første start være en faglig tung og sterk partner for de ledende aktører i kapitalmarkedet, sier Mads Syversen i en kommentar.

Det var ikke akkurat helt overraskende at Mads Syversen og flere andre meglertopper valgte å hoppe for å starte for seg selv. Spekulasjonene har særlig gått høyt om Røkkes hoffmegler, nemlig Enskildas tidligere toppsjef Mads Syversen.

Les mer om det her:
Nei til milliondryss

Inviterer partnere
Arctic Securities skal nå ut i markedet for å rekruttere folk, og det vil kunne vanke medeierskap for de som blir invitert inn. Men enn så lenge er det initiativtakerne selv som har stilt kapitalen uten å ta eksterne investorer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.