NA24.no

Her er Fredriksens nye nabo

Sist oppdatert:
Rinat Akhmetov, Ukrainas rikeste oligark, har kjøpt det som nå er tidenes dyreste leilighet i London.

Rinat Akhmetov, Ukrainas rikeste oligark, har kjøpt det som nå er tidenes dyreste leilighet i London. Leiligheten ligger I det fasjonable leilighetskomplekset One Hyde park, skriver Financial Times.

Mr Akhmetov skal ifølge avisen ha kjøpt leiligheten for svimlende 136,6 millioner britiske pund, eller 1,211 milliarder kroner etter dagens kurs. Identiteten til kjøperne I leilighetskomplekset har vært en godt bevart hemmelighet, ettersom det har blitt signert avtaler mellom kjøpere og utbygger som sikrer at kjøpernes identitet blir skjermet fra offentlig innsyn.

Ifølge Elena Dovzhenko, pressetalskvinne for Rinat Akhmetov, har oligarkens holdingselskap, System Capital Management, investert i One Hyde Park. Og at System Capital Management, ser på investeringen i One Hyde Park som en porteføljeutvidelse.

Ifølge Financial Times skal oligarken bruke ytterligere 60 millioner pund, eller 532 millioner kroner, på å innrede toppleiligheten som går over tre etasjer.

Rinat Akhmetov er langt ifra den første styrtrike forretningsmannen som velger den britiske hovedstaden som bosted. Ei er han heller den første oligarken som finner det gunstige mulighetene for tilpasset beskatning forlokkene. Fra før er Roman Abrahamovitch, Chelsea eier godt plassert i det samme området av London.

Les også: Cecilie og Kathrine arver tidenes dyreste bolig

Det samme er norskfødte John Fredriksen, likevel er hans eiendom The Old Rectory, den gjeveste av alle de gjeve eiendommene i området.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere