Her er fremtidens TV

Samsung har utviklet et helt nytt menysystem til sin nye flaggskips-TV.

Samsung har utviklet et helt nytt menysystem til sin nye flaggskips-TV. Foto: (Teknofil.no)

Vi har testet Samsungs aller heftigste modell.

01.09.10 20:01

[Teknofil.no]: Samsungs nye toppmodell i LCD-klassen, C9000, er nå å finne i butikkhyllene. Vi har fått lekt oss med det lekre flaggskipet.

Råflott design
Skjermen fremstår som eksklusiv, og har etter vår mening en original design. Finishen er i børstet metall, og blir desto mer imponerende når vi stikker nesa på siden av skjermen. Den er nemlig tynn, veldig tynn – kun 8 millimeter tykk.

Den slanke tynne rammen sitter festet til en fot, er laget i samme aluminiumsmateriale som resten av sjermen. Foten fungerer som en tuner, og alle tilkoblingsmuligheter sitter plassert i baksiden på foten, med unntak av to HDMI-innganger og en USB-inngang.

Skulle du trenge manuelle knapper for å for eksempel justere ned lyden, er det bare å dra hånden over fremre kant på foten så kommer et betjeningspanel automatisk glidende ut.

Den nye modellen fås kjøpt i to varianter, en som kun kan stå på foten og en som er ment for å henges rett på veggen3D

Nærmest selvfølgelig støtter også Samsungs nye toppmodell det nye 3D-formatet. Ved å koble til en Blu-ray-spiller med støtte for den ekstra dimensjonen kan du se filmer hjemme i din egen stue i 3D, dog må du ha briller.

Les også: Én av ti nordmenn kan ikke se 3D

Det er ennå sparsomt med 3D-filmer i butikkhyllene, men du kan også se normale sendinger i 3D ved hjelp av Samsungs eget omkonverteringssystem.

Denne funksjonen gjør om vanlige 2D-bilder til 3D, og vi må si at vi på forhånd var nokså skeptisk til hvordan resultatet ville bli. Etter noen minutter titting er en rask konklusjon at konvertering ser ut til å fungere godt - for oss overraskende bra. Du får en dybdefølelse av å bruke omkonverteringen, spesielt da på idrettssendinger.

Du kan lese mer om 3D-konverteringen i vår test av Samsungs nye 8000-serie.

Skarpe bilder
Bildekvaliteten på den nye 9000-serien ser ut til å være meget god. Både kontrast- og detaljnivået er meget bra, og detaljer i mørke deler av bildet kommer tydelig frem.

Skarpheten i bildet er det heller ingenting å si noe på, og bevegelsene, spesielt ved panoreringer, er silkemyke og behagelige å se på.

Ny fjernkontroll og grensesnitt
Om du kjøper C9000 får du med en nytuviklet fjernkontroll, som har en 3 tommer stor berøringsskjerm. Denne fremstår som gjennomført og ligger godt i hånden.

Med denne kan du for eksempel se værmeldingen mens fotballkampen ruller videre på selve skjermen. Den fungerer nemlig som en liten mini-TV.

Menyene til TV-en har fått en solid overhaling. Grafikken er blitt forbedret, og menyen kommer opp i underkant av bildet når du trykker på menyknappen. Når du entrer videre, for eksempel inn i innstillinger, er utsennede mye likt de foregående modellene. Du kan se bilder av C9000s menyer på Teknofil.no

Under vår lille snarvisitt fikk vi også testet ut litt hvordan Internet@TV-funksjonen fungerer. Ting går raskere når du bruker de forskjellige nettjenestene og skjermen responderer raskt når du for eksempel klikker seg inn på YouTube. Nytt av året er også at du kan installere widgets fra Samsungs applikasjonstjeneste. Når du er inne i denne menyen vil du fortsatt ha et lite vindu øverst i venstre bildekant med bildet av kanalen du så på.

Priser
Den nye toppmodellen er i skrivende stund i butikkhyllene og leveres i størrelsene 40-, 46- og 55-tommer. De veiledende prisene fra Samsung er som følger:


Lyst å se skjermen i aksjon?
Se video av Samsung C9000

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag