NA24.no

Her er Hagas nye jobb

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sp-veteranen kan sveve høyt i ny jobb.

Tidligere statsråd og Sp-leder Åslaug Haga (51) overtar som generalsekretær i Stiftelsen Norsk Luftambulanse fra januar 2011.

Hun skal lede organisasjonens arbeid med å sørge for at alvorlig syke og akutt skadde i Norge skal få så riktig og rask akuttmedisinske hjelp som mulig.

Åslaug Haga kommer fra en stilling i Norsk Industri. Hun har en omfattende og allsidig bakgrunn fra utenrikstjenesten, politikk og frivillig organisasjonsarbeid - og har gjort suksess som forfatter med boken: «I de innerste sirkler».

Les også: - Jeg blir ikke styrtrik

- Jeg ser frem til å lede en organisasjon som kommer så tett på folks liv, og som kan utgjøre en forskjell når alvorlig sykdom eller ulykke rammer. Norsk Luftambulanse står sterkt i det norske folks bevissthet gjennom sitt profesjonelle virke og store engasjement gjennom mange år, sier Åslaug Haga.

- Norge har i dag en god offentlig finansiert luftambulansetjeneste, men både akuttmedisin og luftfart er i stadig utvikling. Og der har Stiftelsen Norsk Luftambulanse en rolle gjennom å sørge for at vi alltid ligger i front av hensyn til pasientens liv og helse, legger hun til.

- Idealisme og folkelighet
Stiftelsen Norsk Luftambulanse er Norges største ideelle medlemsorganisasjon.

- Vi er veldig godt fornøyd med å få Åslaug Haga med på laget, sier styreleder Knut Oscar Fleten i Stiftelsen Norsk Luftambulanse.

- Haga representerer en kraft, en idealisme og en folkelighet som står godt til organisasjonen. Og hun har med sitt samfunnsmessige engasjement en kompetanse som Norsk Luftambulanse vil nyte godt av. Målet er å fortsatt løfte og videreutvikle luftambulansetjenesten i Norge gjennom forskning, utvikling, undervisning og godt samarbeid med alle våre samarbeidspartnere.

FN-jobben glapp
Haga ble i september telefonintervjuet av FNs headhuntere, med sikte på en toppjobb som leder av FNs nye likestillingsenhet.

Der måtte hun se seg forbigått av den tidligere chilenske presidenten Michelle Bachelet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere