NA24.no

Her er Hagens nye skjærgårdshytte

Foto: Per Eckholdt (Kragerø Blad Vestmar)
Millionprosjektet antas å være ferdig og innflytningsklart til neste sommer.

Den nye hytta til kjøpmann Stein Erik Hagen på øya Ropen i kragerøskjærgården, er under tak. Millionprosjektet antas å være ferdig og innflytningsklart til neste sommer.

Det ble først søkt om å få erstatte den gamle hytta på Ropen med et sørlandshus, men denne søknaden ble senere trukket tilbake. Prosjektet ble omarbeidet i forhold til høyder og formgivning. Den nye hytta er retroinspirert og framstår nærmest kvadratisk. Det slakke valmede taket gir hytta lik gesimslinje, skriver Krageø Blad Vestmar.

Enstemmig
Bygningsrådet i Kragerø var enstemmig da Hagen søkte å få anlegge kjeller i den nye hytta. Dette til tross for at det da måtte sprenges i svaberget. Kjelleretasjen skal inneholde tre soverom, bad, bod og vaskerom, teknisk rom samt en gjestestue på 17 kvadratmeter.

Den nye hytta vil få et bruksareal på 162 kvadratmeter, fordelt på 85,6 kvadratmeter i hovedetasjen og 73,6 kvadratmeter i kjelleretasjen.

Revet
Da Hagen kjøpte Ropen for drøyt to år siden var eiendommen bebygd med både anneks og uthus samt båthus. Annekset og uthuset er revet og er tillagt arealet i den nye hytta. Det gamle båthuset er revet, og nytt satt opp på samme sted med samme mål og utseende som det gamle, skriver avisen.

Det er byggmester Arve Apeland i Kragerø som er engasjert for å realisere Hagens nye hytteprosjekt i kragerøskjærgården.

Ukjent
Stein Erik Hagen eier fra før flere fritidseiendommer i Kragerø. Hans landsted på Røssholmen skal imidlertid være til salgs. Salgssummen er ukjent, men det skal være snakk om flere titalls millioner kroner. Da Stein Erik Hagen kjøpte Ropen var kjøpesummen et sted mellom 15 og 17 millioner kroner. Hvor mye hans nye hytteprosjekt i Kragerø totalt vil koste er ikke avslørt. Men det er helt klart at det også her snakkes om titalls millioner kroner.

Les mer fra Kragerø Blad Vestmar her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere