Finansminister Siv Jensen har i høst fått hard medfart etter at det ble klart at hun har leid hytten til milliardæren Johan H. Andresen.

FrP-politikeren betaler angivelig 40.000 kroner i året for å leie hytta i Oslofjorden, ifølge Dagens Næringsliv (DN), noe flere har omtalt som en alt for lav pris.

Redaktør av Nettavisen, Gunnar Stavrum, har riktignok skrevet om temaet i to blogger, hvor han i den siste omtaler det hele som «suppe på spiker».

Nå går Kristin G. Andresen, kona til Andresen, hardt ut mot Dagens Næringsliv og forsvarer Jensen i et Facebook-innlegg.

- Jeg ser at DN kjører på med sin variant av min utleie av brakka till Siv Jensen. Dette er luksushytten Siv Jensen overtok. Bildet og all informasjon har pressen hatt i lang tid, men nekter å publisere den, starter hun i bildeteksten, før hun følger opp med en lengre kommentar:

- DN-journalist (Espen, journ.anm) Linderud ringer rundt og beskylder våre leverandører, ansatte og venner/bekjente, samt meg for å lyve, ha falske kontrakter, tilbakedateringer av kontraker etc. i tillegg til alle å ikke ville publisere noe av det jeg viser til, som bekrefter min historie.

Se innlegget til Kristin G. Andresen her (kvinnen på bildet har ikke noe med saken å gjøre).

Nyhetsredaktør i Dagens Næringsliv har følgende kommentar til saken:

- Denne saken handler om landets finansminister som leier hytte av en av landets rikeste. Det har våre journalister som har jobbet med denne saken dekket på en saklig, grundig og god måte, skriver Nondal i en e-post til Nettavisen.

Les også: Det er ikke kriminelt å leie hytte av milliardær

- Familien Jensen sto for alle kostnader

Jensen har selv gått ut i media og avfeid gavepåstander ved å vektlegge sin egen innsats i oppussingen av hytta. Der får hun også full støtte fra Andresen.

- Vi koblet på vann og avløp, som var dratt frem til eiendommen mange år før Siv Jensen kom på banen. Brakka skulle rives og Johan og jeg skulle bygge en pensjonistbolig der. Bryggen var en langvarig prosess som vi hadde med Bærum Kommune over flere år. Denne ønsket vi å få bygget før flere innstramninger i strandsone-loven ble innført. Brakka er en uisolert sommerhytte, som kun kan benyttes i sommermånedene, skriver hun.

Les også: Nå sitter ikke Siv Jensen trygt

- Prisen på denne brakka er tilsvarende eller billigere enn det som betales på andre øyer i Oslofjorden f.eks. Gjeita ( som ligger nærmere Oslo og hvor hyttene har høyere standard og ligger nærmere vannet). I brakka installerte vi wc, et dusjkabinett, en håndvask og la linoleum på gulvet. Siv Jensen med familie stod for vegger og tak, forteller hun videre.

Andersen informerer også om at hytta slettes ikke fikk nytt kjøkken, som DN påstår i sin artikkel, men at ekteparet hadde tre underskap til overs fra renoveringen av andre ansatte-hytter.

Familien Jensen fikk dermed tilbud om å få disse, for så å rive kjøkkenet, bygge et nytt og dekke alle kostnadene selv.

Les også: Jussprofessor: Jensen burde ikke leid hytte av Johan H. Andresen

- Johan ikke hatt noe med saken

Kona til Andresen går også hardt ut over medienes beskrivelser av ektemannen som «korrupt» og «uetisk».

- (Han) har ikke hatt med denne saken å gjøre. Han har litt viktigere saker enn en hytteutleie å holde på med. Stillingen som leder i Etikkrådet fikk han flere år før vi kjente Siv Jensen. Den stillingen var det styret i Norges Bank som innstilte ham til. Så vidt jeg vet leier vi ikke ut noe som helst til noen i styret der. Men med over 100 bygninger å holde rede på, har jeg ikke detaljkunnskap om dette, avslutter Andresen.

Etter å ha mottatt flere støtteerklæringer i kommentarfeltet, supplerer hun i tillegg til med nok et stikk til DNs dekning av saken.

-Aldri møtt maken til useriøs journalist. Klipper og limer og nekter å publisere det som ikke passer inn i Linderuds «virkelighet», svarer hun in en kommentar til eget innlegg.

Saken oppdateres!

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Kristin G. Andersen, men hun har hittil ikke kommet i svar.

Les også: Siv Jensen: Vurderte å melde inn hytteleie til stortingsregister